Laburisti za Majčin dan: Majka je jedina imenica koja nema zamjenicu!

Zagreb, 10. svibnja — Povodom Majčinog dana Laburisti Zagrebačke županije danas su posjetili KBC Petrova, te trudnice i rodilje prigodno darivali. Obzirom da Zagrebačka županija nema svoje županijske bolnice te gravitira prema gradu Zagrebu, iskazani interes Hrvatskih laburista je pokazatelj osviještenosti, ali i dobre suradnje Županije i Grada Zagreba.

U razgovoru sa ravnateljem rodilišta Petrova, prim.mr.sc. Gordanom Zlopašom upoznali smo se sa tužnom statistikom koja bilježi pad poroda kao i odljevom liječnika, vrsnih profesora što donosi veliki gubitak kako bolnici tako i državi.

– “Vjerojatno nema važnije institucije u državi od ove. Svjesni smo demografskih problema, znamo da uspjeh naše države ovisi i o tome hoćemo li uspjeti održati demografsku stabilnost. Loša gospodarska situacija, sve skuplji život, visoki nameti, nedovoljno javnih servisa na koje se roditelji mogu osloniti kao i egzistencijalna nesigurnost ne stvaraju pogodnu klimu. Svi oni koji teže odgovornom roditeljstvu i planiranju djece znaju da si u uvjetima teške neimaštine ne mogu priuštiti još jedno dijete žele li mu osigurati ‘normalan život’.”

Potrebno je mnogo više od pronatalitetne politike da bi se stanje popravilo-potpuna pokrivenost jaslicama i vrtićima, pomoć kod rješavanja stambenih problema, smanjivanje nezaposlenosti mladih ljudi” – istaknuo je Damir Hrdas, glavni tajnik Hrvatskih laburista-Stranke rada i predsjednik županijske organizacije.

Povodom praznika Majčinog dana poželio je svim majkama i onima koje će to uskoro postati sretan i veseo Majčin dan: “Majka je jedina imenica koja nema zamjenicu!”

| Broj posjeta: 458 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti za Majčin dan: Majka je jedina imenica koja nema zamjenicu!"

Imate li komentar?