Laburisti se priključili akciji – Knjige su fora da bi bili faca!

Laburisti prikupljaju knjige koje će dostaviti osnovnoškolskim knjižnicama u Gunji i Račinovcima. Akcija traje do 23. travnja. Uključite se i vi!

Prošle godine u svibnju uvjerili smo se kako ljudski nemar i sile prirode, svako na svoj način, mogu pokazati svoju razaračku snagu. U dijelu Slavonije, a posebice u Gunji i Račinovcima veliki broj ljudi se bez ikakve vlastite krivice, našao u nevolji. Sama ta riječ „nevolja“ svojim značenjem opisuje stanje u kojem su se zatekli. Oni ne mogu sami svojom voljom, bez tuđe pomoći, vratiti svoje živote pod vlastiti nadzor i za to trebaju nas.

Pojavila se tako odgovornost svih nas i svakog ponaosob da učini nešto što bi doprinijelo barem provizornom normaliziranju njihovih života. Jasno je da u tome društvene organizacije imaju veću odgovornost od pojedinaca, upravo zato što su organizirane i Hrvatski laburisti su to dosadašnjim aktivnostima i pokazali.

Nakon što su donekle zadovoljene osnove potrebe žrtava poplave, vrijeme je da se učini i nešto više, jer kao što nam je davno poručeno: „ne živi čovjek samo o kruhu“. Što bismo mogli u tom smislu poduzeti?

Upoznati smo s time da su u mjestima Gunja i Račinovci potpuno uništene knjige osnovnoškolskih knjižnica, poimence škole „Antun i Stjepan Radića“ i „Ivan Filipovića“, te da su nevladine udruge okupljene oko projekta „Kulturpunkt“ organizirale prikupljanje dječjih knjiga, CD-ova, metodičkih priručnika i didaktičkih igračaka. Cijela akcija trebala bi biti dovršena 23. travnja kako bi se i na taj način osvijestio „Svjetski dan knjige“ koji se obilježava toga datuma.

Namjera nam je kao Stranci, pridružiti se toj hvalevrijednoj inicijativi, te vas stoga molimo da odvojite nešto od spomenutoga i poklonite tamošnjim školama, točnije tamošnjoj djeci, te im tako pomognete u daljnjem nesmetanom životnom razvoju.

Poklonjeno ćemo prikupljati u stranačkim prostorijama Podružnice grada Zagreba, Ilica 35 sljedeća tri utorka, 7., 14. i 21. travnja od 17 do 20 sati.

Unaprijed Vam zahvaljujemo na svakom daru!

Koordinator:

Romano Krauth (091/754-0283)

Prikupljeno prvih 50-tak knjiga!

Prvi dan akcije koja je organizirana u prostorijama Laburista u Ilici 35 prikupljeno je oko pedesetak vrijednih knjiga, koje su kategorizirane i pripremljene za isporuku. Romano Krauth, koordinator akcije poziva sve članove i simpatizere Laburista da i u utorak 14. i 21. travnja doprinesu ovoj akciji, na zadovoljstvo naših mališana u Gunji i Račinovcima.

| Broj posjeta: 398 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti se priključili akciji – Knjige su fora da bi bili faca!"

Imate li komentar?