Laburisti: Ressler umjesto da Hrvatskoj donosi novac, unosi zlu krv među građane

Zagreb, 17. svibnja – Europarlamentarac i HDZ-ovac, Karlo Ressler, umjesto da iz Europskog fonda solidarnosti, koji osigurava bespovratnu pomoć za regije pogođene velikim prirodnim katastrofama, donosi novac Hrvatskoj, jasno potiče raskol među građankama i građanima poručuju Laburisti.

Naime, Ressler se na svojoj Facebook stranici osvrnuo se na Bleiburg javno braneći naslijeđa nacizma i ustaštva. Za razliku od Hrvatske, Njemačka uči svoje mlađe naraštaje o strahotama nacističkih zločina te potiče pomirbu, a ne raskol jer znaju da država jedino može prosperirati ako se prošlost jasno adresira i ostavi gdje joj je mjesto.

Frank-Walter Steinmeier, njemački predsjednik, u svom je govoru povodom 75. obljetnice pobjede nad fašizmom istaknuo da su „trebala proći desetljeća da Nijemci prihvate svoju povijesnu odgovornost“ i da su se na proslavi u Berlinu trebali, ali zbog pandemije nisu, okupiti mladi ljudi čiji su djedovi bili međusobni neprijatelji kako bi se prenijela „lekcija iz okrutnog rata“. On je u svom govoru, između ostaloga, istaknuo da su 1945. oslobođeni, a danas se moramo osloboditi novog brandiranja nacizma, mržnje i govora mržnje, od ksenofobije do prijezira prema demokraciji, jer je to staro zlo u novom obličju.

„Podmetanje Bleiburga je HDZ-ov izborni trik kako bi se među hrvatske građanke i građane ubacila zla krv koja im neće dati kruha. Svima je nama drago da u EU institucijama rade naši ljudi, neovisno kojih boja bili, ali da pametno rade i donose novce Hrvatskoj, a ne da koriste euro-fotelje kako bi unazadili Hrvatsku. Kad je zemlja nazadna i pravno slijepa lakše se održava vlast koja hrani korupciju.“ – poručuje David Bregovac, predsjednik Laburista.

Smatra kako bi Ressler iz EU Fonda za solidarnosti trebao osigurati eure za sanaciju domova Zagrepčanki i Zagrepčana te omogućiti sredstava za očuvanje radnih mjesta jer se Hrvatska suočava s teškom ekonomskom krizom. Dodaje da bi mu to trebala biti primarna i jedina zadaća.

„Ovime mladi Ressler ne radi svoj posao za dobrobit Hrvatske, već poteže povijest, a nije povjesničar. Time sigurno ne skrbi o obiteljskim vrijednostima koje rado ističe na svojim društvenim mrežama. Da ih stvarno promiče onda bi znao da su radničke obiteljske vrijednosti kruh na stolu i nepropustan krov nad glavom. Hrvatske radnice i radnici zaslužuju pravednu plaću za pošten rad, kvalitetan odmor, dobro školovanje za svoju djecu, jasnu sadašnju i buduću sliku napredne i demokratske Hrvatske u kojoj rado ostaju, a ne da bježe gladni kruha u Njemačku zbog povijesti koja stvara raskol i podmeće prepreke kvalitetnom razvoju.“ – zaključuje Bregovac.

| Broj posjeta: 12 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti: Ressler umjesto da Hrvatskoj donosi novac, unosi zlu krv među građane"

Imate li komentar?