Laburisti podržali prosvjednu akciju protiv TTIP-a i najavili Interpelaciju!

Interesi građana/ki i planete moraju biti ispred interesa korporacija!

Zastupnici Laburista Zlatko Tušak, Dragutin Lesar i Nansi Tireli danas su podržali prosvjednu akciju protiv Transatlantskog trgovinskog i investicijskog partnerstva (TTIP) koju je organizirala Zelena akcija/FoE Croatia uz podršku GONG-a, Baze za radničku inicijativu i demokraciju (BRID) i Zaustavimo TTIP.

Na akciji je poručeno kako je trgovinski sporazum između SAD-a i EU-a opasan posao koji stavlja interese korporacija ispred interesa društva, zdravlja i okoliša. Organizatoru su istakli da samo zajedno možemo spriječiti da ovaj ugovor naruši teško uspostavljene standarde zaštite ljudskih prava i okoliša te djelovati da ljudi i planeta budu na prvom mjestu, a ne profit.

Protivljene TTIP-u i CETA-i raste iz dana u dan, a borbu protiv ugovora podržale su i lokalne vlasti zemalja Europske unije poput Njemačke, Francuske i Austrije: http://bit.ly/1IrtRbn

Tom su prilikom zastupnici Tušak, Lesar i Tireli potpisali peticiju Europske građanke inicijative (ECI) i na taj se način pridružili brojci od skoro dva milijuna građanki i građana u zahtjevu za zaustavljanjem TTIP-a: https://stop-ttip.org/

Predsjednica Laburista Nansi Tireli istaknula je kako je Predsjedništvo dan ranije, u utorak 5. svibnja donijelo Zaključak kojim podržava Klub zastupnika Laburista za podnošenjem Interpelacije o radu Vlade na temu TTIP-a. “To je očigledno jedini način da temu o TTIP-u dovedemo u Sabor, a time i pred javnost jer unatoč činjenici da se EU već dvije godine bavi tom temom, Hrvatska vlast šuti. Želimo znati zašto šute i što nam se to na mala vrata sprema ući!” – zaključila je Tireli.

Laburisti Lesar, Tireli i Tušak protiv TTIP-a

Potpisivanje peticije protiv TTIP-a

Više informacija o TTIP-u

>> https://www.facebook.com/events/1441254876187576/

>> https://www.facebook.com/Zaustavimo.TTIP

>> http://www.zaustavimottip.org/brosura-zaustavimoTTIP.pdf (brošura)

>> http://www.zaustavimottip.org/

Video o TTIP-u (prijevod uključite u desnom donjem kutu videa)

| Broj posjeta: 457 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti podržali prosvjednu akciju protiv TTIP-a i najavili Interpelaciju!"

Imate li komentar?