Laburisti: Multinacionalke i banke diktiraju gospodarske politike država (video)

„Ovim zakonom i Hrvatska popušta pod ucjenama ekonomskog imperijalizma. Europom se polako, ali sigurno širi ekonomski apartheid kojega provode snažne multinacionalne kompanije i banke. One su već toliko snažne i jake da na tržištu ne vode samo međusobni duel u cilju zauzimanja nekog tržišta, nego su toliko jake da mogu utjecati, ucjenjivati i diktirati gospodarske politike država koje su prekasno počele izlaziti iz gospodarske krize“, poručio je u ime Kluba zastupnika Hrvatskih laburista – Stranke rada Dragutin Lesar u saborskoj raspravi o Zakonu o strateškim investicijskim projektima RH.

Istaknuo je kako je u Hrvatskoj dobro došlo sve što koristi gospodarskom razvoju, ali da Vlada skriva negativne posljedice zakona kojeg predlaže, jer će se umjesto mjerljivih koristiti arbitrarni kriteriji za proglašavanje nekog projekta od strateškog ili razvojnog značaja za državu.

Lesar je upozorio kako se ovaj zakon neće odnositi samo na one koji posluju po zakonu, plaćaju poreze, imaju kolektivne ugovore, plaćaju radnike i nisu u lancu međunarodnog kriminala. Strahuje kako će zakon omogućiti sumnjivom kapitalu i izuzetno sumnjivim poduzetnicima da uz obilatu pomoć države u vlasništvo dobiju hrvatsku državnu imovinu, koju im više nitko nikada neće moći oduzeti, a ubrzo se neće moći ući ni u trag kretanja kapitala jer će imati desetke tvrtki za skrivanje i kolanje profita.

>> Fonogram

| Broj posjeta: 687 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti: Multinacionalke i banke diktiraju gospodarske politike država (video)"

Imate li komentar?