Laburisti i Savez za građansku i etičku Hrvatsku

U nekoliko je navrata u medijima spomenuta mogućnost suradnje Hrvatskih laburista – Stranke rada sa Savezom za građansku i etičku Hrvatsku dr. Don Ivana Grubišića, uglednog hrvatskog intelektualca. Uz mnoge u intelektualnim krugovima izuzetno ugledne a u narodu poštovane osobe i mi smo od don Grubišića dobili poziv na suradnju, što je – obzirom na principijelnost i visoke moralne kriterije trebalo „zaraditi“.

Zadovoljni smo zbog činjenice da su Savez za građansku i etičku Hrvatsku u Hrvatskim laburistima prepoznali mogućega partnera te što se programska načela Saveza gotovo poklapaju s našim programom. Imamo, bez dvojbe, isti cilj; poštenu, prosperitetnu, demokratsku i građanima okrenutu Hrvatsku. Može li se posrnula Hrvatska – čije su građane politički oligarsi opljačkali i obeščastili, zadužili i gurnuli u depresiju – iščupati iz pandži grabežljivaca, nesposobnjakovića i sebeljub(ic)a gladnih vlasti?

Može. Ali vremena za čekanje nema. Izbori se moraju raspisati u najkraćem mogućem roku. Tek kada će se okrenuti svojim građanima, Hrvatska će postati europska. I EU je u interesu da Hrvatska napokon postane pravna država s vlašću koja ima legitimitet. Ova ga nema.

Tvrdnje da bi izbori Hrvatsku unazadili ili zaustavili na putu u Europu novo je obmanjivanje naroda. Hrvatski laburisti su prije godinu dana ponudili program koji jamči bolju, poželjniju, pošteniju Hrvatsku, državu u kojoj će biti posla i dostojanstvenoga života za – sve. Hrvatski laburisti su već na osnivačkome saboru odlučili da na izbore izlaze samostalno, s ljudima neokaljanoga obraza. Savezu za građansku i etičku Hrvatsku te don Ivanu Grubišiću želimo uspjeh. Uostalom, smatramo da je najzdravije i najpoštenije postizborno partnerstvo.

| Broj posjeta: 2.376 |

3 komentara u "Laburisti i Savez za građansku i etičku Hrvatsku"

  1. Odlično , don Ivan Grubišić je neupitni moralni i društveni autoritet , bio sam često na njegovim predavanjima i tribinama i to je praznik za dušu i um . Mislim da suradnja sa njegovim savezom može donijeti samo koristi .
    Kad počinje suradnja ?

    Srdačan pozdrav od splitskog laburiste Emina 🙂

  2. Prepoznati našu stranku Laburiste i dati podršku don. Grubišiću najveće je moralno i pošteno djelo koje u ovom trenutku za našu napaćenu Zemlju možemo dati i podržati.

  3. Poštovanje, s obzirom da je odluka osnivačkog sabora da se na izbore izađe samostalno to treba poštovati ali po mom mišljenju nebi bilo loše potpisati neku vrstu pisma namjere za suradnju nakon izbora. možda bi takav ćin donio nadu ljudima u bolje sutra. čvrsto vjerujem da je suradnja ove dvije poštene i moralne ideje upravo ta treća opcija za hrvatsku.
    pozdrav i puno sreće u daljnjem radu.

Imate li komentar?