Laburisti: Butkovićev miraz VIII izbornoj jedinici, uz fanfare

Zagreb, 21. svibnja – Tehnički ministar Butković, reklo bi se, „dobroćudan“, umiljava se VIII izbornoj jedinici mirazom ukidanja plaćanja cestarina na Krčkom mostu uz fanfare, a bez sustavnog rješenja održivog razvoja regija i lokalnih sredina, poručuju Laburisti.

„HDZ-ov promocijski šušur jeftinih trikova uoči izbora uz iznimno skupo, po državnu blagajnu, kupovanje glasova i podmazivanje lokalnih šerifa prevršilo je mjeru. Red ceste u Istri, red cestarina u Primorsko-goranskoj županiji, 64 milijuna od ukupno 80 milijuna kuna općinama i gradovima pod HDZ čizmom tek je dio izborne trgovine Plenkovićeve tehničke vlade.“ – poručuje David Bregovac, predsjednik Laburista i načelnik Općine Fužine.

Nema R od reformi, a niti M od mjera za poticanje razvoja brdsko-planinskog područja, poglavito Gorskog kotara koji je slijepo crijevo političkim elitama zbog male izborne matematike. To što samo primjerice, Općinama Fužine i Brod Moravice te gradu Delnice fali konkretna pomoć za realizaciju kanalizacijskog i vodovodnog sustava kako bi bar malo stizali razvoj ostalih regija, o tome se ne vodi računa, niti ima sluha za rješavanje problema.

Općina Fužine je, bez kapitalnih projekata, prošle godine prijavila nešto više od 3,6 milijuna kuna, a dobili su svega 500 tisuća kuna. U ovoj godini imaju 7 milijuna kuna projekata koje su većinom već prijavili za dobivanje sredstva. Pitanje je koliko će dobiti. Istina, od 84 milijuna kuna koje je HDZ dijelio šakom i kapom njihovim bliskim ljudima, dobili su svega 100 tisuća kuna za projekt vrijedan 650 tisuća kuna.

„Nemoj se s rogatima bosti, ne protiv HDZ-a, nećemo dobiti ni ono malo crkavice, riječi su koje često čujem od svojih žitelja koji su u strahu od političke, psihološke agresije koja nam se nameće godinama. Tome treba stati na kraj inače će nam naša djeca otići iz Hrvatske. Radi naše djece moramo biti odgovorni i ustati u što većem broju i izaći na izbore. Treba nam odgovorna politika kojoj je javni interes građanki i građana na prvom mjestu.“– zaključuje Bregovac.

| Broj posjeta: 38 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti: Butkovićev miraz VIII izbornoj jedinici, uz fanfare"

Imate li komentar?