Korupcija više nije vijest, to je tužna hrvatska zbilja

Zagreb, 29. svibnja – Uhićenja Josipe Rimac, državne tajnice Ministarstva uprave i bivše kninske gradonačelnice te Krunoslava Jakupčića, predsjednika uprave Hrvatskih šuma, samo je tek neznatna akcija u koruptivnom svijetu u kojem živimo, poručuju Laburisti.

Nažalost, korupcija više nije vijest već tužna hrvatska zbilja koju nećemo moći zaustaviti ako HDZ u bilo kojoj kombinaciji opstane na vlasti. Svaka pora hrvatskog društva ispunjena je korupcijskim djelovanjem, a ovo uhićenje predsjednika uprave Hrvatskih šuma nije niti sam vrh sante leda koja se ne topi desetljećima.

Hrvatska je odavno doživjela brodolom i tonemo godinama, što nam kazuju i sve svjetske analitičke kuće koje upozoravaju kako je indeks korupcije velika prepreka ozbiljnim ulaganjima i razvoju Lijepe naše u modernu, progresivnu demokratsku državu.

S korupcijom koje je prisutna u svakom segmentu našeg društva, a u ovom slučaju u državnoj tvrtki,  bit će teško provesti i nužnu fiskalnu decentralizaciju kako bi jedinicama lokalne samouprave osigurali sredstva za opstanak.

„Samo primjer u Općini Fužine gdje sam načelnik, Hrvatske šume ostavljaju svega 10% svojih prihoda lokalnoj samoupravi. Hrvatske šume pustoše prirodne resurse, a novci očito završavaju u privatnim džepovima. S druge strane na razini općine spajamo kraj s krajem kako bismo osigurali potrebna sredstva za održivi razvoj lokalne sredine.“ – poručuje David Bregovac, predsjednik Laburista. Dodaje kako bi bilo vrijeme da se o hrvatskim šumama brine stručna osoba iz Gorskog kotara gdje su najveće šume u Hrvatskoj jer bi sigurno bolje gospodarili našim resursima.

Borba protiv korupcije treba biti primarna odgovornost državnog vrha, svih jedinica lokalne samouprave i organa pravosuđa, no danas svjedočimo da nismo ni zagrebli po pitanju rješavanja ovog problema. I kada se desi uhićenje, pravni proces se odgađa godinama. Pitanje je uopće koliko brzo i efektivno će se ovaj pravni proces realizirati i hoće li uopće Rimac i Jakupčić biti stvarno kažnjeni, a kamoli cijela ekipa koja ih je postavila na ključne pozicije.

„Nažalost, ideološke poruke lijevo-desno, dobra su brana za korupciju u našem društvu gdje se često čuje „svi kradu, ako već kradu, bolje da naši kradu“. Nitko tko krade nije naš. To je tuđin-parazit koji će sve učiniti da opstane njegov privatni džep. Tu domoljublja nema, a još manje odgovornosti i želje da Hrvatska bude zemlja razvoja i budućnosti. A najmanje ih je briga u kakvoj će to Hrvatskoj živjeti naša djeca i hoće li pobjeći glavom bez obzira, trbuhom za kruhom.“ – zaključio je Bregovac.

| Broj posjeta: 43 |

Želite li komentirati? Objava: "Korupcija više nije vijest, to je tužna hrvatska zbilja"

Imate li komentar?