Korona kriza prerasta u diplomatska nadmudrivanja

Korona kriza više nije samo zdravstveno pitanje već je prerasla u diplomatska nadmudrivanja što je vidljivo iz zadnjih odnosa Slovenije i Austrije spram Hrvatske, poručuju Laburisti. Ističu kako bi zdravlje uvijek trebalo biti iznad sitnih i trenutnih interesa neke političke stranke. A to je ono što sada ne vidimo.

„Ova kriza i učinci na turističku sezonu pokazuju nam stvarne efekte hrvatske diplomacije u EU zajednici. Odnosi s prvim susjedima jasan su nam pokazatelj kakav tretman Hrvatska ima.“ – istaknuo je David Bregovac, predsjednik Laburista. Smatra kako će se nedostatnost u diplomatskom koru prelomiti preko leđa hrvatskih građanki i građana, a kakva-takva turistička sezona neće uspjeti bar malo ublažiti ogroman deficit u proračunu koji je korona kriza uzrokovala u prvih šest mjeseci.

Možemo zaključiti da naša diplomacija po uzoru na HDZ-ovu Vladu bez imalo trunke savjesti uzima godišnji odmor, samo što to očito u većini hrvatske diplomacije počinje dočim sjednu u fotelju jer se u protivnom ovakav odnos susjeda spram Hrvatske u jeku krize ne bi dogodio, kazao je Bregovac.

Znamo da ni pozivi na razini Plenković Charles Michel ili Ursula Gertrud von der Leyen nisu sveti gral diplomacije. Upravo zbog nedostatnosti diplomacije, a i manjka akcija od strane Plenkovićeve Vlade u vezi turističke sezone i korona krize prirodno se nameće pitanje odgovara li HDZ-u upravo ovakav ishod sezone. Utjecaj korupcije na proračun kao i afere koje se vežu uz HDZ itekako su načele državni proračun. Uz to i loše upravljanje državom jasno pokazuje da smo na začelju EU zemalja, po mahom svim statističkim parametrima. Treba li HDZ-u, upravo zbog toga, pojačan efekt korona krize kao argument za ionako loše stanje u proračunu? Naime, prema crnim prognozama određenih analitičara javni dug bi mogao preći preko 90% BDP-a što će dodatno opteretiti radnike i radnice koji strepe svaki dan.

„Jedno je sigurno da sigurnosti za radna mjesta u Hrvatskoj nema. Korona kriza diplomatsko je nadmudrivanje gdje Hrvatska izvlači tanji kraj u diplomaciji unutar EU zajednice. A najtanji kraj izvlače radnice i radnici u političkom lancu moći jer oni ostaju bez krova nad glavom i hrane na obiteljskom stolu.“ – zaključio je Bregovac.

| Broj posjeta: 27 |

Želite li komentirati? Objava: "Korona kriza prerasta u diplomatska nadmudrivanja"

Imate li komentar?