Koliko smo, kako i na što potrošili

Na 1. Saboru Stranke održanom 1. svibnja (ne slučajno na Praznik rada) rekli smo da nam je na parlamentarnim izborima prvi cilj zadržati parlamentarni status. Sve kasnije ankete pokazivale su da će Hrvatski laburisti – Stranka rada biti ugodno iznenađenje. Klub zastupnika u Hrvatskome saboru činio se realnim i prije ljeta.

Iako smo u izbornoj kampanji od osnivanja stranke 27. veljače 2010. godine, službeni, furiozni dio počeo je rujnu. Najmanje problem bile su ideje i ljudi, odnosno; laburistički aktivizam, po kojem – među ostalim – razlikujemo od svih ostalih stranaka na hrvatskoj političkoj sceni. Malu glavobolju mogao bi nam izazvati nedostatak novca. Jer, kako u finišu dobro odrađene kampanje platiti radio jinglove, kako štampati plakate, kako platiti emitiranje televizijskih spotova?

Vlastitim sredstvima. A njih je bilo mnogo; čak 3 milijuna. LIPA, ili 30.000 kuna.

Naravno, pomogli su nam simpatizeri i članovi stranke s donacijama od 215.147 kuna, kojima se od svega srca zahvaljujemo.

I donatori i sipatizeri koji su na našim štandovima kupili ili CIGLICE ili RADNIČKE DIONICE – stranački promidžbeni materijal – u vrijednosti od 135.238 kuna, znali su da ulažu u najperspektivniju stranku u Hrvatskoj, u Laburiste.

I, na kraju, kako bi smo mogli staviti točku na i te glasače na Laburiste, podigli smo kredit od 500.000 kuna za koji je jamčilo 20 članova vodstva osobnim zadužnicama. Bili smo sigurni da ćemo uspjeti.

Podrobno izvješće svih prihoda i svih rashoda imate pred sobom. Na kraju tek napomena da su Laburisti za jednog saborskog zastupnika u kampanju utrošiči 146.730 kuna. Najmanje od svih stranaka u Hrvatskoj.

Cjelovito financijsko izvješće nalazi se ovdje.

| Broj posjeta: 1.645 |

Želite li komentirati? Objava: "Koliko smo, kako i na što potrošili"

Imate li komentar?