Kandidati na ispitu

Sindikat visokog obrazovanja i znanosti “Akademska solidarnost” organizirao je u četvrtak, 24. studenog na Filozofskom fakultetu u Zagrebu tribinu “Kandidati na ispitu”. Bili su pozvani Miljenko Šimpraga kao predstavnik HSLS-a, Nikola Vuljanić kao predstavnik Hrvatskih laburista – Stranke rada, te predstavnik Kukuriku koalicije. Već u skladu s ustaljenim običajima, Kukuriku koalicija je u posljednji trenutak otkazala, a organizator je to procijenio nekorektnim i tribina se nastavila i bez njih.

Tribina se održala u formi akademskog ispita, a kandidati su odgovarali na po 6 unaprijed zadanih pitanja, koja je priredio organizator. Kandidati (pristupnici na ispitu) nisu znali pitanja unaprijed. Nakon pitanja organizatora, slijedila su pitanja iz publike, sva uglavnom vezana za obrazovanje, posebice visoko obrazovanje i znanost. Naš kandidat Nikola Vuljanić dao je stavove laburista u svezi s znanošću i visokim obrazovanjem, uglavnom vrlo bliske stavovima sindikata, što sasvim sigurno otvara mogućnosti i buduće suradnje. Pristupnik laburista prema ocjenama stručnog povjerenstva (a povjerenstvo je zaista stručno – uglavnom profesori, asistenti i studenti Filozofskog fakulteta) zadovoljio je u potpunosti na ispitu. Za drugog se ne zna, ali su obojica pohvaljeni zbog hrabrosti izlaska pred takav auditorij, koju predstavnici Kukuriku koalicije nisu pokazali.

Čitav tijek tribine je snimljen i bit će dostupan na stranicama Akademske solidarnosti.

| Broj posjeta: 1.308 |

1 komentar u "Kandidati na ispitu"

  1. Obzirom da je kukuriku koalicija iz meni neshvatljivih razloga nasljedila puno glasova od nezadovoljnih glasača HDZ-a i da nemaju nikakav realni program kao niti suvisli odgovor na skoro niti jedno postavljeno pitanje, ne čudi što se jednostavno ne pojavljuju na sučeljavanjima i direktnim razgovorima.
    Njihovi marketinški stručnjaci su odlučili da moraju “smisliti” odgovor na svako postavljeno pitanje i da će najviše glasova sačuvati (i najmanje štete napraviti) ako se nigdje ne pojave u živo.
    Kada bi imali što reći, bez brige da bi bili tamo gdje se govori.
    Baba

Imate li komentar?