Kako su "sedmorica veličanstvenih" ugrabili povlaštene mirovine? Odgovor bi vas mogao iznenaditi!

Sjećate se “sedmorice veličanstvenih” zastupnika Hrvatskog sabora koji su prije promjene Zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru otišli u mirovinu na jedan dan kako bi si osigurali pravo na povlaštenu mirovinu? Mnogi su se tada, zajedno s nama laburistima pitali kako je moguće da su aktivni zastupnici koji su svoje pravo aktivirali na jedan dan, rješenje HZMO-a dobili u rekordnom roku, te u istom danu kada im je priznato pravo na mirovinu uspjeli ishoditi i mirovanje tog prava.

Stoga smo isto pitanje postavili ministru rada i mirovinskog sustava Mirandu Mrsiću koji nam je pojasnio kako povlaštena mirovina ne uključuje i povlašteno postupanje javnih tijela pri njezinom ostvarenju, na što bi običan građanin lako mogao pomisliti.

Kako su dakle “sedmorica veličanstvenih” uspjeli steći pravo povlaštenih mirovina, pročitajte u zanimljivom odgovoru ministra Mrsića i upamtite, i vi možete doći do svojih prava u ekspresnom roku! Samo, možda vam se i neće žuriti više jer vi ionako povlaštenih prava nemate.

>> Odgovor ministra Miranda Mrsića (pdf)

Nakon ovakvog odgovora jedno je sigurno, više se nećemo žaliti na sporost i tromost našeg zdravstvenog i mirovinskog sustava. Zahvaljujemo “sedmorici veličanstvenih” što su nam to dokazali!

— Uredništvo

| Broj posjeta: 1.223 |

Želite li komentirati? Objava: "Kako su "sedmorica veličanstvenih" ugrabili povlaštene mirovine? Odgovor bi vas mogao iznenaditi!"

Imate li komentar?