Je li potreban bolji dokaz o tome u kakvoj zemlji živimo?

Najnoviji istup Brune Esih, odnosno njezina objava na Facebooku, uzbudila je hrvatsku javnost. Njezina objava je, naime, samo opetovana potvrda na temelju kojih ideologija je izrasla današnja Hrvatska. Ako je netko i sumnjao, čitajući objavu Brune Esih na Facebooku sve će sumnje biti otklonjene.

Nažalost radi se o saborskoj zastupnici, doduše poznatoj po svojim desnim stavovima, koja Dan oslobođenja Grada Zagreba naziva pokoljem i pljačkom.

Oslobođenje Zagreba bila je važna bitka, koja je obilježila povijest. Bio je to događaj, koji je našu zemlju stavio na stranu antifašista, na stranu saveznika, na stranu Europe i svijeta oslobođene nacizma, fašizma, smrti, mučenja, uništenja.

Saborska zastupnica jedne Europske države trebala bi znati da Europa najoštrije osuđuje fašizam, te se u svakoj prilici izjašnjava PROTIV. U demokratskoj i naprednoj Europi su oni koji slijede ideje fašizma- nepoželjni.

U lijepoj našoj je to očito drugačije. No, što očekivati od osobe, koja sjedi u Saboru, časnom Hrvatskom domu, no ne poštuje čl. 11. Ustava koji propisuje izgled hrvatskog grba. Oglušivši se na Ustav, Esih je ispred sjedišta svoje stranke izvjesila zastavu čiji grb ima prvo polje bijele, umjesto crvene boje.

Bez obzira, radi li se ovdje o skretanju pozornosti na minornu stranku, osobito nakon što su ispali iz HDZ-ovog gnijezda, ili o opasnom zastranjivanju, ovakve izjave dane javnosti morale bi se oštro sankcionirati.

Nažalost, sankcije će sigurno izostati, kao što je to uobičajeno u našoj nazadnoj, desno orijentiranoj državi. HDZ-ova Vladi RH na čelu sa premijerom Andrejem Plenkovićem, koja antifašizam podržava samo deklarativno, kada joj to odgovara, a pri spomenu fašizma, NDH, Pavelića, crnih odora i neprimjerenih grbova, samo priprijete prstom, držeći figu u džepu, oštre sankcije nisu ni na kraj pameti.

| Broj posjeta: 91 |

Želite li komentirati? Objava: "Je li potreban bolji dokaz o tome u kakvoj zemlji živimo?"

Imate li komentar?