Javni natječaji Vlade RH za korona profitere

Zagreb, 6. travnja – Vlada Republike Hrvatske, 19. ožujka 2020. godine, donijela je Odluku o prodaji građevinskog zemljišta i davanju koncesija za Projekt Prukljan u Gradu Skradinu, a rok za predaju dokumentacije za raspisani natječaj je 1. srpnja ove godine.

U vrijeme najveće krize kada se Hrvatska suočava s općom zdravstvenom i gospodarskom kataklizmom, gdje državni proračun doslovce ovisi o turizmu, Vlada RH stavlja na natječaj naša dragocjena dobra. Nedopustivo je i ekonomski neopravdano prodavati zemljišta u doba krize, posebno u trenutku kada smo svjesni da moramo diversificirati gospodarske djelatnosti te mudrije planirati buduće investicijske cikluse.“ – naglašava David Bregovac, predsjednik Laburista.

Projektom Prukljan u Skradinu Vlada RH stavlja na bubanj 54 ha zemljišta i daje u koncesiju više od 140 ha, od toga 5.14 ha pomorskog dobra za plaže i izgradnju luke nautičkog turizma s koncesijom na 50 godina te 136 ha za izgradnju golf igrališta kao i pratećih objekata s koncesijom na 99 godina.

„Iako je Vlada RH pozvala sva ministarstva na uštede i „razumno“ planiranje budućih projekata, ovime dokazuje da je velika razlika u onome što se kaže i što se čini u praksi. Ispod radara prolaze sumnjivi natječaji namijenjeni isključivo pogodovanju privatnim džepovima podobnih „HDZ-ovih investitora“, korona-profitera. Ovakvi korona projekti sigurno nisu namijenjeni razvoju, a još manje zaštiti interesa zajednice, građanki i građana Hrvatske jer bi se u protivnom odgodila njihova realizacija nakon korona krize kada se mogu postići puno bolji, ekonomski interesantniji rezultati.“– zaključio je Bregovac.

https://imovina.gov.hr/vijesti/javni-poziv-3-19-projekt-prukljan-k-o-skradin/2690

| Broj posjeta: 62 |

Želite li komentirati? Objava: "Javni natječaji Vlade RH za korona profitere"

Imate li komentar?