Javna rasprava o izmjenama i dopunama Statuta

Temeljem članka 59. Statuta Hrvatskih laburista – Stranke rada te sukladno Odluci Nacionalnog vijeća o organiziranju javne rasprave o izmjenama i dopunama Statuta Stranke od 27. siječnja 2016. godine, Povjerenstvo za izradu prijedloga izmjena i dopuna statuta, u javnu raspravu upućuje Nacrt Prijedloga izmjena i dopuna Statuta.

Prijedlog dopuna Statuta odnosi se na odredbe o ustrojavanju posebnih interesnih organizacija, prvenstveno zbog potrebe ustrojavanja pomlatka Stranke predviđenog Statutom te ispunjavanja zakonskog uvjeta o stjecanju statusa ovlaštenog predlagatelja sukladno Zakonu o savjetima mladih, drugim riječima: prema važećem Statutu kao Stranka ne možemo predlagati mlade u općinske, gradske i županijske savjete mladih, a da bismo to kao ovlašteni predlagatelj mogli, nužno je odredbe o pomlatku inkorporirati u Statut.

Pozivaju se ovlašteni predlagatelji sukladno Odluci o otvaranju postupka javne rasprave da prijedloge izmjena i dopuna podnose isključivo na priloženom obrascu na e-mail: statut@laburisti.com, zaključno do 4. ožujka 2016.

Tko predlaže izmjene i dopune Statuta?

Članovi Laburista svoje prijedloge podnose svojim Ograncima. Ogranci svoje prijedloge šalju Podružnicama. Konačne prijedloge izmjena i dopuna Statuta Povjerenstvu za izradu Statuta podnose Izvršni odbori podružnica odnosno županijski povjerenici na temelju prethodno utvrđenih prijedloga izvršnih odbora ogranaka. Prijedloge Povjerenstvu izravno šalju Izvršni odbori ogranaka koji nisu organizirani u podružnicu odnosno nemaju županijskog povjerenika.

>> Dokumentacija i obrazac

Petra Kovačić
Predsjednica Nacionalnog vijeća

| Broj posjeta: 236 |

Želite li komentirati? Objava: "Javna rasprava o izmjenama i dopunama Statuta"

Imate li komentar?