Izvještaj s akcije "Pitajte Vladu" #2 (foto, audio)

Zbog velikog interesa javnosti i isto tako velike količine zaprimljenog materijala u naše uredništvo, donosimo novu “porciju” izvještaja s terena o provedbi akcije “Pitajte Vladu“. Podsjetimo, 28. travnja Hrvatski su laburisti diljem zemlje započeli s akcijom čiji je cilj putem svojih zastupnika omogučiti građanima postavljanja pitanja Vladi. Izvještaj započinjemo daruvarskim ogrankom…

Isprva, veliki broj građana trebao je dodatna i detaljnija objašnjenja, no drugi put, nakon informacija na lokalnim medijima, građani su dolazili informirani i spremni sa smišljenim pitanjima. I ima tu svega, od manje ozbiljnih pitanja do onih odlično smišljenih i preciznih s jasnom namjerom zašto se upućuje i kojem članu Vlade se upućuje. To je dokaz kako su građani zainteresirani i spremni komunicirati s onima koji vladaju. Odaziv je jako dobar, iako smo sigurni kako bi bio puno veći da su naši građani naviknuti na takav oblik komunikacije i da su im oni koji vladaju tu mogućnost nudili češće. No, zato smo mi tu da pokažemo kako se politika može promišljati i na drukčiji način. Kako politika i političke stranke trebaju biti servis svojim građanima, kako politika i političari trebaju služiti svojim građanima. Upravo to mi radimo i dobar dio ljudi koji nam prilazi to i prepoznaje. Jesmo i moramo biti drugačiji.

S akcijom nastavljamo dalje. U sve dane kada je na ulicama Daruvara veliki broj ljudi, bit ćemo i mi. Prate nas lokalni mediji i za akciju se već dobro zna. Plakate s najavama sljedećih izlazaka i organizirani pripremamo svaki sljedeći izlazak. Raduje nas druženje s onima zbog kojih sve ovo i radimo, našim sugrađanima.


Daruvar

O akciji velikogoričkih laburista javlja Cityportal.hr: “Velikogorički laburisti sutra započinju sa svojom novom akcijom na terenu pod nazivom „Pitajte Vladu“. Akcija počinje u 10 sati ispred velikogoričkog Tržnog centra, a odvijat će se na nekoliko punktova na području grada Velike Gorice i okolice. Cilj akcije je omogućiti građanima da preko saborskih zastupnika Hrvatskih laburista postave pitanje Vladi, što će moći učiniti do 12. svibnja. Nakon čega će se upiti sistematizirati, a zastupnici Laburista će ih u pisanom obliku postaviti pojedinim članovima Vlade. Dobiveni odgovori bit će dostavljen građanima na njihove kućne adrese. Ova akcija će se provoditi u gradovima i općinama na području cijele zemlje.”

Kaštelanska panorama javlja o akciji kaštelanskog ogranka: U vremenu od 28. travnja do 12. svibnja 2012 godine, Hrvatski laburisti diljem RH provode akciju na terenu s naslovom „Pitajte Vladu RH“. U tom periodu članovi stranke će na organiziranim mjestima, na štandovima, svim zainteresiranim građanima, omogućiti da na posebnim formularima postave pitanja pojedinim ministrima u Vladi RH, te samom premijeru Vlade RH. Pitanja će prosljediti saborskim zastupnicima iz stranke Hrvatski laburisti, koji će ta pitanja dalje proslijediti članovima Vlade RH. Po prijemu odgovora od strane ministara, isti će biti proslijeđen građaninu koji je to pitanje postavio, na adresu koju građanin(ka) napiše na formularu. U Kaštelima, u utorak, 01.05 u intervalu od 18 do 19:30 sati na rivi u Kaštel Starom stranački aktivisti će biti na raspolaganju građanima grada Kaštela u postavljanju pitanja članovima Vlade RH.


Koprivnica

Akciju koprivničkih laburista popratio je Radio Drava: Hrvatski laburisti krenuli su diljem Hrvatske s akcijom ‘Pitaj Vladu’. Njihovi su predstavnici u subotu bili u središtima Koprivnice i Križevaca, te su građani kod njih mogli postaviti pitanja koja zapravo žele uputiti premijeru i ministrima. U Koprivnici su laburisti bili ispred Gradske tržnice, gdje nam je tajnik ogranka Darko Tetec objasnio:

“Želimo omogućiti našim građanima da putem naših zastupnika Hrvatskih laburista u Hrvatskom saboru upute svoja pitanja prema resornim ministarstvima ili ministrima, direktno, znači omogućujemo tu komunikaciju između građana i Vlade Republike Hrvatske.”

Izdvojio je da njihovih šestero zastupnika uistinu žele biti predstavnici građana u Saboru:

“Hrvatski laburisti putem ove akcije omogućavaju svakom građaninu da svoje probleme ili pitanja upute prema ministrima.”

Pitanja će postaviti na aktualnim satovima u Saboru ili pak ministrima u pisanom obliku, a građani će odgovore dobiti na kućne adrese. Akciju ‘Pitaj Vladu’ provodit će do sredine svibnja, a Darko Tetec je najavio da će u tom razdoblju u još nekoliko navrata biti dostupni građanima na terenu. Spomenimo i da koprivničko-križevačka podružnica Hrvatskih laburista ima ogranke u Koprivnici, Križevcima i Svetom Ivanu Žabnu, a upravo je u osnivanju i onaj u Đurđevcu.


Zadar

“Akcija je od subote krenula i na Narodnom trgu, gdje su građanima aktivisti stranke dijelili i promotivne materijale kako bi se mogli upoznati s planom stranke na lokalnom i državnom nivou. Cilj akcije je omogućiti građanima da preko saborskih zastupnika Hrvatskih laburista postave pitanje Vladi, što će moći učiniti do 12. svibnja. Nakon toga će se pitanja sistematizirati, a zastupnici Laburista će ih u pisanom obliku dostaviti pojedinim članovima Vlade. Dobiveni odgovori bit će dostavljeni građanima na njihove kućne adrese. Vlada je, naime, obvezna odgovarati na zastupnička pitanja u za to predviđenim rokovima. Akcija je velik test demokracije, priopćili su Laburisti. Zdravstvo i školstvo te problematika vezana uz radno zakonodavstvo i mirovine, područja su koja trenutačno najviše muče hrvatske građane, kazao je predsjednik zadarskih laburista, Drago Čulina.” – javlja Ezadar.


Slavonski Brod

“I u Slavonskom Brodu, u Osječkoj ulici, ispred Doma Ante Starčević, započela je akcija Hrvatskih laburista-Stranka rada ” Pitajte vladu”. Laburisti akciju provode na području cijele Hrvatske putem svojih ogranaka. Akcija će trajati od 28. travnja do 12. svibnja 2012. godine. Cilj akcije je omogućavanje građanima postavljanje pitanja Vladi putem njihovih zastupnika u Saboru. Na sva pitanja koja Brođani postave, na kućnu adresu će im stići pisani odgovor iz ministarstva ko
jem je pitanje upućeno. Stoga je nužno prilikom definiranja pitanja, ostaviti i osobne podatke, Akcija će se u Brodsko-posavskoj županiji provoditi na više lokacija, a subotom, u prijepodnevnim satima, bit će organizirana na Gradskoj tržnici.” – prenosi sbperiskop.net.


Čepin


Petrinja


Omiš


Podsused Vrapče (Zagreb)


Sinj


Popovača


Skradin


Donja Dubrava (Zagreb)


Darda

Do novog izvještaja, poslušajte i nekoliko audio priloga:

— Uredništvo

| Broj posjeta: 1.831 |

Želite li komentirati? Objava: "Izvještaj s akcije "Pitajte Vladu" #2 (foto, audio)"

Imate li komentar?