Izborna Olimpijada nadmudrivanja, tko će koga, na relaciji HDZ-Bandić u punom je jeku

Zagreb, 29. travnja – Jedino što može ugasiti temu sigurnosti oko korona pandemije i zdravlja nacije su  parlamentarni izbori, a glavni dogovori su započeli i odvijaju se daleko iza zatvorenih vrata poručuju Laburisti. Zaluta i svjesno izleti, tu i tamo neka tiha prijetnja iz pojedinih političkih stožera. Na tim dogovorima iza zatvorenih vrata ne sudjeluju građanke i građani Hrvatske, iako je njihova budućnost u pitanju.

Upute vladajućeg HDZ-a su jasne, a mogu se pročitati iz naputaka pojedinih članova Stožera civilne zaštite. Interesantna je činjenica da se održavanje koncertnih večeri na preporuča do srpnja kada je naznaka da bi se mogli održati parlamentarni izbori koji će okupiti oko tri milijuna glasača.

„Izborna Olimpijada nadmudrivanja na relaciji HDZ-Bandić tko će koga nad… jačati u punom je jeku, a broje se u metrima stolica u Sabornici.“ – ističe David Bregovac, predsjednik Laburista. Bandić nameće sebe kao „rješenje“ i „nove programe“ što jasno govori da je pronašao novi model za opstanak koruptivne hobotnice kazao je Bregovac.

Naglašava kako je jasan cilj k’o bijeli dan na relaciji HDZ-Bandić. To je osigurati dovoljan broj ugodnih stolica za daljnji nastavak nemara spram građanki i građana. Dodaje kako je Zakon o saniranju Zagreba nakon potresa jedan od aduta koji će se očekivano izvući tek pred sami kraj izborne utakmice. Činjenice što Zagrepčankama i Zagrepčanima prokišnjava, što nemaju svoj krov nad glavom, što im prijeti urušavanje objekata i žbuke sa zgrada… – to je njima očito nebitno napominje Bregovac.

„Građanke i građani Zagreba ne mogu čekati da se završi izborna Olimpijada nadmudrivanja na relaciji HDZ-Bandić. Upitnost obnove Zagreba ne bi trebala biti niti ideja, a kamoli adut za pregovaranje.“ – upozorava Bregovac. Ističe da bi i HDZ i Bandić trebali usmjeriti svu svoju pažnju na sanaciju Zagreba i po hitnom postupku zakonski razriješiti odnose oko obnove grada nakon potresa. Dodaje kako je i Olimpijada u Tokiju odgođena zbog korona pandemije, a bilo bi sasvim ljudski i razumno u potpunosti otkazati ovu političku olimpijadu nadmudrivanja za dobrobit nacije.

Očit je Bandićev nemar jer još nisu uspostavljene autobusne linije kroz centar grada do kojeg se može doći jedino pješke ili autom, a brojne Zagrepčanke i Zagrepčani trebaju gradski prijevoz kako bi stigli na svoje radno mjesto jer je krenula postupna gospodarska reaktivacija. Što se čeka, neko novo proljeće, pita se Bregovac.

„Pozivanje na suglasje, jedinstvo i solidarnost puki su termini kojim se razbacuju iz HDZ-ovog i Bandićevog stožera. Nažalost, Zagreb je jako daleko od učinkovite sanacije nakon potresa. To više nije ni sramota, to je neljudski čin kojem ni Božja kazna nije dovoljna.“ – zaključuje Bregovac.

| Broj posjeta: 16 |

Želite li komentirati? Objava: "Izborna Olimpijada nadmudrivanja, tko će koga, na relaciji HDZ-Bandić u punom je jeku"

Imate li komentar?