Izabrano čelništvo Nacionalnog vijeća, prihvaćene liste za saborske izbore

Danas je, 29. listopada 2011., u Domu sindikata održana sjednica Nacionalnog vijeća Hrvatskih laburista – Stranke rada. Sjednici je prisustvovalo 56 članova iz čitave Hrvatske i donešene su neke važne odluke za buduće djelovanje Stranke i za izlazak na predstojeće parlamentarne izbore.

Kao što članovi dobro znaju, manji broj (sveukupno 8) članova Nacionalnog vijeća napustili su stranku tijekom prethodnih par mjeseci, a među njima i predsjednik Nacionalnog vijeća kao i jedan zamjenik predsjednika.Četiri članova Nacionalnog vijeća zamolilo je razrješenje zbog nemogućnosti dolaska na sjednice. Zbog toga je danas Nacionalno vijeće odlučilo na prijedlog Predsjedništva, a u konzultacijama sa zainteresiranim podružnicama i ograncima, kooptirati devet novih članova, na što ima pravo prema odredbama Pravilnika o ustroju i Poslovnika o radu Nacionalnog vijeća. U Nacionalno vijeće kooptirani su Damir Balja (Istarska podružnica), Stjepan Belanović (Podružnica Grada Zagreba), Ante Buneta (Primorsko-goranska podružnica), Vladimir Cindrić (Osječko-baranjska podružnica), Dina Domjan (Primorsko-goranska podružnica), Rober Greblički (Krapinsko-zagorska podružnica), Dragan Magdić (Primorsko–goranska podružnica), Denis Mešanović (Međimurska podružnica) i Julijana Zrno (Podružnica Zagrebačke županije).

Tajnim glasovanjem izabrani su predsjednica i dva zamjenika predsjednika. Za predsjednicu Nacionalnog vijeća izabrana je Selma Katunarić iz Splita, a za zamjenike predsjednice Andrej Antolić iz Bjelovara i Darko Manestar iz Crikvenice.

Svim izabranim kolegicama i kolegama iskrene čestitke i puno snage i strpljenja. Trebat će im.


(Selma, Andrej i Darko)

Nakon popunjavanja Nacionalnog vijeća novim članovima i izbora čelništva Nacionalno vijeće prodiskutiralo je detaljno izborne liste svih deset izbornih jedinica. Posebno je važno reći da je postupak sastavljanja lista protekao na način kako to do danas nije radila niti jedna politička stranka u Hrvatskoj – sve inicijative i sva imena potekli su od temeljnih organizacijskih oblika stranke (ogranaka), a Predsjedništvo stranke interveniralo je samo u situaciji kad nije bio ispunjen uvjet da na svakoj listi mora biti najmanje četiri žene, kad se ogranci i podružnice nisu mogli dogovoriti oko redosljeda kandidata na listi i kad je redosljed, prema ocjeni Predsjedništva, mogao ugroziti uspjeh stranke na izborima ili budući rad. Niti u jednom trenutku nitko iz čelništva stranke nije mogao (a niti pokušao) bilo koga isključiti s liste ili uvesti na listu novu osobu. Mi radimo tako, drugdje predsjednik stranke sastavlja liste zatvoren u kabinetu sa svojim najbližim suradnicima. No, činjenica da drugi rade tako ne znači da su u pravu. Ponekad je i manjina u pravu.

Sve izborne liste usvojene su tajnim glasovanjem i prihvaćene kao liste kandidata Hrvatskih laburista – Stranke rada za predstojeće saborske izbore.

Podatke na listama još jednom ćemo provjeriti i liste objaviti na ovim stranicama za nekoliko dana.

Nakon prihvaćanja lista Nacionalno vijeće prodiskutiralo je poziciju i mogućnosti stranke na ovim izborima, te neke detalje oko organizacije predizborne kampanje. Pozvani su svi članovi da se što je aktivnije moguće uključe u kampanju, a posebno je naglašena činjenica da nam kronično nedostaje novca za financiranje kampanje. Ogranci i podružnice trebali bi se pobrinuti za financiranje kampanje na svom, lokalnom, nivou, a u središnjici stranke izradit će se alati (plakati, leci, programi, džinglovi, video spotovi i sl.) koji će se moći koristiti u kampanji. Ostalo je na svima nama. (NV)

| Broj posjeta: 3.405 |

Želite li komentirati? Objava: "Izabrano čelništvo Nacionalnog vijeća, prihvaćene liste za saborske izbore"

Imate li komentar?