Iz stranke isključen Mijo Kenđel

Oni koji potpišu pristupnicu i postanu članovi Hrvatskih laburista – Stranke rada, automatski prihvaćaju i laburistička pravila. Sve laburiste obvezuje Statut i pravilnici. I njih se treba držati kao pijan plota. Oni pak koji ih krše, smatraju se prekršiteljima s predumišljajem. Zato što su, prilikom ulaska u Stranku, prihvatili.

Naš Etički kodeks vrlo se jasno postavlja prema političkom angažmanu izvan Hrvatskih laburista. U članku 5. zabranjuje se sudjelovanje u izborima na listama drugih stranaka ili nezavisnih listi. Ako se član Hrvatskih laburista kandidira na izborima, bez obzira jesu li oni za lokalnu samoupravu ili parlament, na nezavisnoj ili nekoj drugoj stranačkoj listi, odriče se vlastite stranke. To je, dakle, najgrublje kršenje Etičkog kodeksa.

Iako član Hrvatskih laburista, Mijo Kenđel se kandidirao na izborima za člana Vijeća mjesnog odbora Čehovec na nezavisnoj listi.

Sud časti je nakon utvrđenih činjenica – a one govore da je teško povrijedio Etički kodeks – g. Kenđelu izrekao stegovnu mjeru isključenja iz Hrvatskih laburista – Stranke rada.

| Broj posjeta: 1.434 |

6 komentara u "Iz stranke isključen Mijo Kenđel"

 1. Drago mi je vidjeti da Sud časti radi u kontinuitetu i da promjena članova Suda nakon 1. Sabora nije dovela do zastoja.
  Vjerujem da će časni Sud časti s istom promptnošću rješavati sve pristigle zahtjeve za pokretanje stegovnih postupaka.

  Romano Krauth
  Ogranak Trnje

 2. A što će biti s onima koji su u prošlim izborima bili na listi HNS i propali. Hoće li sada biti na NAŠIM listama?

 3. Romano, ti bi trebao znati da novi sud časti još nije konstituiran i da je ovo odluka Suda časti porošlog saziva a objavljena je nakon isteka žalbenog roka u kojem žalba nije uložena pa je odluka stupila na snagu! A što se tvoje prijave tiće, ne brini, pažljivo je spremljena i čeka.

 4. Naravno !

 5. Hvala na pojašnjenju.
  Upravo me ta odluka i zbunila, znajući da se Sud časti konstituira 17. svibnja.

  Srdačan pozdrav,

  Romano

 6. a po čemu se to vi laburisti razlikujete od drugih stranaka….i što vi možete napraviti kad bi došli na vlast….u stranci imate jednog političara malo jačeg kalibra…sve ostalo nekakvi propali ugostitelji i slični koji bi se htjeli domoći saborske fotelje da bi lakše dočekali starost….

Imate li komentar?