Iz stožera 9. izborne jedinice – anketni inžinjering?

Posljednjih dana predizborne kampanje neki mediji u javnost izlaze s anketama o raspoloženju birača i predviđaju izgled Hrvatskog Sabora u njegovu sedmom sazivu. Zanimljivo je da, neki od njih, te rezultate ponavljaju u glavnim informativnim emisijama nekoliko dana uzastopno. Zanimljivo je također, kako se u nekim pisanim medijima pojavljuju priče o sumnjama namještenih rezultata tih anketa, pa im se ili pridaje ili oduzima važnost. Činjenica je pak, kako je mnogima nelogično da se rejting pojedinih stranaka mijenja u nevjerojatno kratkom vremenu.

Mi Laburisti iz IX izborne jedinice nismo daleko od vjerovanja kako se na taj način želi djelovati na birače da svoj glas ne daju onima koje oni tim anketama proglašavaju gubitnicima. Konkretno u našem slučaju, jedan od vođa Kukuriku koalicije R. Čačić ustvrdio je da njima „…problem nisu HDZ i koalicija nego Laburisti… koji će ih ucjenjivati u vladi.“

Iako je odlučila koalirati s nacionalnim manjinama i drugima koji su proteklih osam godina držali štangu HDZ-ovoj većini, već i predizborno vrlo široka lijeva koalicija se očito boji stranke kojoj je stalo do interesa radnih ljudi, osiromašenih, zapravo u bijedu gurnutih umirovljenika, robovski stisnutih dužnika lihvarskih banaka, do siromašnih koji moraju imati pravo na besplatno liječenje, školovanje i na plaćeni rad, do malih poduzetnika i obrtnika koji ne mogu izdržati fiskalne i parafiskalne namete, do invalida koji moraju imati pravo na postizanje odgovarajućih kvalifikacija za rad i svu potrebnu skrb, do istinskih branitelja i njihova odvajanja od onih „proizvedenih“ koji neosnovano i nemoralno zauzimaju i dio njihova prostora, do monetarnog suvereniteta zemlje i td.

Nadam se da nisu točne glasine o tome kako su oni, podupirači krupnog kapitala i uvoznog lobbija, utjecali na oblikovanje rezultata ankete u cilju da se građanima zlonamjerno poruči kako je glas za Laburiste izgubljen glas. No, poradi činjenice da se Hrvatske laburiste predstavlja kao stranku s nestabilnim biračkim tijelom želimo građanima Zadra i naše županije, posebice našim simpatizerima te onima kojima je dosta dosadašnje vlasti ali i kukuriku arogancije bez pokrića poručiti: Ne dajte se pokolebati!

Glas za Laburiste nije izgubljen nego spašen glas!

— Drago Čulina

| Broj posjeta: 1.359 |

3 komentara u "Iz stožera 9. izborne jedinice – anketni inžinjering?"

  1. Ne znam da li se zakonski može kažnjavati agencije koje namjerno lažu i manipuliraju u anketama, ali ako takva opcija ne postoji, trebalo bi je uvesti. Baš kao što se najavljuju zakonske opcije kažnjavanja onih proizvođača koji u sklopu promidžbenih aktivnosti namjerno lažu o učinkovitosti svojih proizvoda, koje narod počinje masovno kupovati. Nadam se da se glasači Hrvatskih laburista neće pokolebati, već unatoč svemu zaokružiti redne brojeve ispred naziva stranke “Hrvatski laburisti – stranka rada”.

    Ante Maloča

  2. jebiga, dok su ankete bile na vašu korist – bili ste sretni, sada si možete odgristi muda jer te iste ankete govore nešto drugo

    igore, daj si nađi posao – pusti politiku, tu te je stari nadjebao…

  3. Pa naravno da će ih ucjenjivati i sprječavati da prodaju obraz,srce,dušu, zemlju,građane,resurse, infrastrukturu i sve ostalo a građane pretvore u najamno roblje, pa to nije tajna.
    Baba

Imate li komentar?