Hrvatska – neuređena država

Mnoštvo bombastičnih naslova u hrvatskim medijima, te opasnih i tužnih situacija kojima svjedočimo zadnjih dana mogli bi se većini činiti slučajnima. No, je li to zaista tako?!

Nezadovoljavajući nered u administraciji, propisima, te kaznama, odnosno (ne)provođenju istih, koji je vladao u bivšoj državi, nova je hrvatska država podigla na najvišu moguću razinu. Gotovo do savršenstva nefunkcionalnosti, reklo bi se.

No, nemojmo se zavaravati, ne radi se ovdje o slučajnim organizacijskim, zakonodavnim i inim propustima. Nered je u Lijepu našu doveden sa namjerom. Hrvatska demokratska zajednica koja je formirala državu od samog početka dozvolila je nered taman tamo gdje im je bio potreban. Tamo gdje se, u  posvemašnjem neredu, neće primijetiti nezakonita, protuzakonita, nemoralna, korupcijska i slična postupanja. Trebalo im je to za nezakonite privatizacije, za kupnju kuća na koje nisu imali prava, za ostvarivanje mirovina, za „nešto ispod žita“ za sigurnost u starosti ili za obitelj, za ostvarivanje najgore bolesti – moći, koja ide s bogatstvom ruku pod ruku…

I tako su, hodajući uz bok crkvi biskupima i nadbiskupima, čineći se vjernicima, počinili smrtni grijeh oholosti i kršili Božje zapovijed: Ne ukradi, Ne reci lažna svjedočanstva, Ne poželi nikakve tuđe stvari. Pravili su se domoljubima, istovremeno uništavajući sve hrvatsko.

Jedini spas za Hrvatsku i Hrvate je promjena vlasti, a s njom i način funkcioniranja države. Više nema vremena za razmišljanje. Odmah moramo izraditi ozbiljnu strategiju kojim se redom i koja područja moraju reformirati, a sve naravno počinje formiranjem stvarne pravne države, jer bez vladavine prava, ništa drugo neće biti moguće.

Sve dok se ne prione ozbiljnom poslu i sustavnim reformama propisa, načina rada ministarstava i državnih službi, kvalitetnog zakonodavstva i sudstva te brzog i djelotvornog funkcioniranja administracije, u Hrvatskoj će se i dalje seksualno zlostavljati žene, roditelji će bacati djecu kroz prozor, starci gorjeti u domovima za starije, a mladići hodati naoružani i ubijati po ulicama.

| Broj posjeta: 32 |

Želite li komentirati? Objava: "Hrvatska – neuređena država"

Imate li komentar?