Hoće li ovaj put izmjena Poreznog zakona uspjeti?!

U saborsku proceduru je upućen Prijedlog zakona o ispitivanju porijekla imovine i posebnom oporezivanju nezakonito stečene imovine, koji je HSS doradio u suradnji sa bivšim Laburistima, Brankom Vukšićem i Nikolom Vuljanićem.

Sličan prijedlog je još u siječnju 2012. godine u saborsku proceduru uputio Klub zastupnika Hrvatskih laburista-Stranke rada. Osnovna namjera Laburista bila je spriječiti da porezni obveznici koji unatoč tomu što nisu platili porez ili su uplatili zanemariva davanja, odjednom postaju vlasnici vrijedne, nezakonito stečene, imovine.

Kao što je to i Krešimir Beljak prepoznao kao nužnost, Laburisti su izmjenom poreznog zakona željeli obvezati porezne organe da kontinuirano uspoređuju obračunate, odnosno naplaćene obveze poreznog obveznika u protekloj godini s porastom vrijednosti njegove imovine u tekućoj.

Stav Laburista bio je i ostao da se, ukoliko porezni obveznik nije u stanju dokazati legalan izvor sredstava kojima je povećao vrijednost svoje imovine, očito radi o sivoj ekonomiji, izbjegavanju plaćanja obveza ili nekoj drugoj kriminalnoj radnji.

Nažalost, činjenica da vlada za vladom odbija slične prijedloge govori o nama sve najgore. Kada bismo zaista željeli iz neuređene zemlje prijeći u uređenu suvremenu europsku državu, ovakav zakon bi bio donesen.

Hrvatski laburisti – Stranka rada se i danas pitaju, kome je u interesu da Hrvatska bude carstvo kriminala, korupcije i posvemašnjeg nereda, u kakvom se nezakoniti postupci lako izgube?! Kome odgovara da se osiromašeni državni proračun ne puni uplatama poreznih obveznika koji na crno primaju velike iznose kojima nabavljaju vrijednu imovinu, umjetnine, vile, jahte, automobile, helikoptere, a na koju ne plaćaju porez?  Svakako ne običnom građaninu, Hrvatu koji pokušava preživjeti u ovom nečasnom društvu.

Hoće li najnoviji prijedlog o izmjeni Poreznog zakona biti usvojen i postati ona zraka sunca koja će obasjati Hrvatsku te je postupno povesti na pravi put funkcionalne države prava i zakona, ostaje za vidjeti.

Laburisti u svakom slučaju podržavaju Beljakovu inicijativu i drže palčeve!

| Broj posjeta: 53 |

Želite li komentirati? Objava: "Hoće li ovaj put izmjena Poreznog zakona uspjeti?!"

Imate li komentar?