Hmm, kako da prikrijemo te vražje laburiste!?

Svakog mjeseca dvije istraživačke agencije objavljuju rezultate istraživanja popularnosti političara i političkih stranaka. I dok jedna od njih, Promocija Plus d.o.o. redovno na svojim stranicama objavljuje rezultate u integralnom obliku, ona druga Ipsos Puls d.o.o. to čini preko Nove TV. Ono što upada u oči čak i s Mjeseca je zanimljiv stil predstavljanja rezultata agencije Ipsos Puls putem središnje informativne emisije Nove TV i njihovog portala. Doista si ova TV kuća svakog mjeseca daje oduška u vratolomijama pomoću kojih će predstaviti dobivene rezultate. Doista, na njihovom umijeću mogu im pozavidjeti i najiskusniji redatelji melodrama i komedija.

Gotovo je komično gledati, a posebice slušati Mislava Bagu kako mu se jezik isprepliće dok na upit uskomešanog voditeljskog dvojca mlatara rukama po onom fensi ekranu i skreće pažnju na sve, samo ne na činjenice. To pogotovo vrijedi kada na red dođu rezultati popularnosti Dragutina Lesara kao političara i Hrvatskih laburista kao stranke.

Iako nama pri Hrvatskim laburistima ankete osim praćenja određenih trendova ne govore ništa značajnije jer se ufamo u potpuno druge i drugačije vrijednosti i naš rad, ipak je zanimljivo vidjeti kako nekim društvenim dionicima nusproizvodi sustava kojeg su sami skovali predstavljaju određene probleme. Nitko ih nije tjerao raditi istraživanja ovog tipa, no kada već i jesu, veseli vidjeti kako im popularnost naše stranke ide na živce.

Stoga, bez previše uvijanja i skakutanja koja podsjećaju na ona dvorskih luda, donosimo dvije sličice ovomjesečnog istraživanja, i na kraju jednu malu usporednu tablicu koja prikazuje trend popularnosti Hrvatskih laburista od početka godine na ovamo. Vjerujemo kako ovakvim činjenicama ne trebaju posebna tumačenja i lamentiranja preplašenih dušebrižnika, već da će naši članovi i simpatizeri, kao i ostali dobronamjerni posjetitelji ovih stranica sami moći izvuči zaključak.


Slika jedan – popularnost političara u kolovozu 2012. godine. Zanimljivo, ovakav rezultat ponavlja se već mjesecima (Izvor: http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/ekskluzivno-podupiru-li-gradzani-rad-vlade.html)


Slika dva – popularnost Hrvatskih laburista u kolovozu 2012.te (Izvor: http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/ekskluzivno-podupiru-li-gradzani-rad-vlade.html)


Slika tri – tablica usporednih rezultata koji prikazuju popularnost Hrvatskih laburista od siječnja ove godine na ovamo

Eto, bez senzacija, a vi dragi čitatelji sami izvucite zaključke.

— Uredništvo

| Broj posjeta: 1.250 |

Želite li komentirati? Objava: "Hmm, kako da prikrijemo te vražje laburiste!?"

Imate li komentar?