Druga radionica EU fondovi i mogućnosti za razvoj jedinica lokalne samouprave, županija i regija održana u Rijeci

U Rijeci je dana 12. listopada 2013. godine za vijećnike Hrvatskih laburista – Stranke rada održana edukacija pod nazivom EU fondovi i mogućnosti za razvoj jedinica lokalne samouprave, županija i regija, u organizaciji Ureda Nikole Vuljanića, zastupnika Hrvatskih laburista u Europskom parlamentu, a u suradnji sa GUE/NGL grupacijom i Hrvatskim laburistima – Strankom rada.

Predavanje je održala gospođa Maja Hranilović, direktorica tvrtke Ecorys Hrvatska d.o.o., koja ima višegodišnje iskustvo u pitanjima razvoja županija i širih regija te pripremi projekata za financiranje putem fondova EU.

U nekoliko sati zanimljivih predavanja, gospođa Hranilović je na slikovit način prezentirala dvije teme: Uvod u fondove EU i mogućnosti za razvoj jedinica lokalne samouprave, županija i regija, te Osnove upravljanja projektnim ciklusom – priprema kvalitetnih projekata za fondove EU.

Kroz prezentaciju, između ostalog, pobliže nas je upoznala kako u stvarnosti funkcioniraju EU fondovi, kako ih primijeniti, na koji način sudjelovati u natječajima za dodjelu sredstava i sl.

Smatramo da je gospođa Hranilović izvrsno odradila ovo predavanje, obogativši ga brojnim primjerima iz prakse, čime smo na jednostavan i razumljiv način dobili informacije koje će nam pomoći u našem daljnjem radu u jedinicama lokalne i regionalne samouprave.

Povrh ove odlične edukacije, za nas nazočne dodatna pogodnost je bila i okupljanje članova Hrvatskih laburista – Stranke rada iz raznih podružnica i ogranaka, čime smo dobili mogućnost izmijeniti osobna iskustva u radu u vijećima općina i gradova te županijskim skupštinama, savjetovati se radi što boljeg ostvarivanja ciljeva u lokalnim zajednicama, kao i međusobno se upoznati.

David Bregovac

| Broj posjeta: 688 |

Želite li komentirati? Objava: "Druga radionica EU fondovi i mogućnosti za razvoj jedinica lokalne samouprave, županija i regija održana u Rijeci"

Imate li komentar?