Dobro je i može još bolje

Uspjeli smo zaviriti u neke rezultate posljednje ankete i vidjeli da nam je rejting porastao za 0,7% u ovih mjesec dana i iznosi 2,8% ako se „mjeri“ rejting stranka pojedinačno a 2,9% kada se „mjeri“ rejting očekivanih predizbornih koalicija i stranaka koje na izbore idu same kao i mi. Od 0,2% u lipnju do 2,9% u siječnju.

Kako reče u onom kultnom filmu – „svakog dana u svakom pogledu sve više napredujem“. To je, otprilike, situacija laburista u Hrvatskoj. U lipnju su nas ankete po prvi puta zabilježile i ocijenile da vrijedimo nekih 0,2%. Takva brojka znači da se dijete rodilo, ali uopće ne izgleda da će preživjeti. Pa su nam takvu budućnost i predviđali – odnosno zloguki su proroci predviđali i da nemamo budućnost i prepotentno se čudili što sad netko hoće novu stranku u Hrvatskoj, a već ih ima stotinjak. To je bilo pred nekih pola godine.

Kad smo prešli 2%, negdje u studenom i kad su nam ankete po izbornim jedinicama davale već i prve saborske zastupnike, ovi su isti zloguki proroci govorili kako je to statistička pogreška i kako se takve stvari događaju, ali samo jednom i nikad više i da će nas uskoro iz svih ispitivanja istisnuti Bandić i Kerum i neki drugi koji će biti novitet i u koje će se neodlučni zaljubiti. Mi smo nastavili osnivati ogranke i podružnice širom Hrvatske, javljati se poštenim i jednostavnim stavovima u medije kad god smo uspjeli preskočiti branu, nastavili smo obraćati se onima zbog kojih smo se i osnovali – poniženim i opljačkanim građanima ove zemlje koje „velike“ stranke ne primjećuju i koje nitko ništa ne pita. Osim da daju glas na izborima, za što mogu birati između pečenog vola i ribica. A oboje će stostruko platiti malo kasnije.

Nastavili smo se javljati i našim zakonodavnim inicijativama na koje guverneri i politička ekipa reagiraju najčešće s podsmjehom, a kad nas podrži i stručna i šira javnost onda utvrđuju da su i oni o tome već dulje razmišljali. Nisu nam, od silnog razmišljanja, dospjeli reći to. Naime, da razmišljaju. Stavovi su nam jasni i ako ih niste čuli u Saboru, sasvim sigurno jeste od vašeg susjeda, od kumice na placu, od bratića koji je ostao bez posla, od strine koja je digla kredit i rata joj se udvostručila. Ono što njih muči – to su naši politički stavovi.

Takav odnos prema politici odvalio je šamarčinu onim zlogukim prorocima s početka ovog teksta. Rejting Hrvatskih laburista stranke rada i dalje raste. Uspjeli smo zaviriti u neke rezultate posljednje ankete i vidjeli da nam je rejting porastao za 0,7% u ovih mjesec dana i iznosi 2,8% ako se „mjeri“ rejting stranka pojedinačno a 2,9% kada se mjeri rejting očekivanih predizbornih koalicija i stranaka koje na izbore idu same.

Dakle, naša je krivulja uspjeha još uvijek pravac – usmjeren prema gore. Na nama je da sve učinimo da se taj rast nastavi. Imamo sve što nam treba – ljude koji žele raditi i znaju što treba napraviti, birače kojima je dosta i vlasti i ovih koji svojim nečinjenjem podržavaju vlast. Imamo i odgovornost prema ljudima koji su se izjasnili za našu opciju i prema onima koji će se tako izjasniti. Ali prije i iznad svega prema sebi i svojoj djeci. Pazite, netko će vas pitati: „Što si radio/radila tata/mama dok su ovi radili svinjarije?“. Napravimo sve da možemo ponosno odgovoriti „Sve što sam mogao“. I napravimo da to bude ono pravo. Za sad nam ide dobro, a može još bolje.

| Broj posjeta: 1.647 |

3 komentara u "Dobro je i može još bolje"

  1. Mislim da bi trebali zapitati premijerku u kakvoj to državi živimo,poslije najave ministra Karamarka o istrazi protiv Čaćića nakon komentara Andrije Hebranga.Sve ukazuje na to da se spremamo na mala vrata stvoriti od Hrvatske policisku državu kakove su na tlu Afrike,a HDZ se sve više sprema uz svoje ministre,te saborske zastupnike:Hebranga,Markovinovića,Matušića te da dalje ne nabrajam uvesti u Hrvatsku među njene žitelje strah od mogučih političkih progona.Treba ispitati sve pretvorbe i krivce klazniti za nezakoniote rtadnje,ali kao jedan od barakaša HDZ-a znam da tada ne bi više bilo više od polovice HDZ-a,jer pretvorba i kriminal učinjeni su najvećim dijelom u razdoblju do 2000.g. te poslije 2003.g.

  2. Drago mi je da Vaša stranka raste i toplo se nadam da će rasti i dalje. Ali, još uvijek nisam čuo ni pročitao da se ikoja stranka zauzima za jednu jednostavnu stvar koja rješava sve naše probleme s korupcijom, a to je, kada će porezna uprava dobiti zadaću da provjeri sve naše političare i sve koji imaju više nego treba, i to na način da samo usporede prihode i imovinu od 1990 pa do danas. Rezultat takvih provjera svi znamo, ali kada će se to desiti-to ne znamo.

  3. Akcijom laburista hrvatske-stranke rada,postignut jepun pogodak,jer je odaziv građana velik.Iako su mahom primjedbe da to vlada ne će ni vidjeti,već odmah po primitku bacioti u koš,smatram da ni to nije najveće zlo,treba evidentirati i obavijestiti građane o ukupnom broju odazvanih,a ne bi bilo s goreg i svakih par dana izaći u javnpost o broju odazvanih.Komentari Hebrang Jarnjak stari su kao i oni,naime svatko tko se u8sudi suprostavioti se njima taj je komunjara,jugonostalgičar i sve ostalo. Oni ne shvačaju da narod ima dobro pamčenje o stoki sitnog zuba i o 200 bogatih obiotelji koji će predstavljati Hrvatsku,što je iz dana u dan sve prepoznatljivije kroz bogatstva pojedinaca.

Imate li komentar?