Deveti rođendan Hrvatskih laburista

Deveti nam je rođendan.

Još davne 2010. godine šačica je entuzijasta prepoznala važnost zastupanja radnika te osnovala političku stranku Hrvatski laburisti – Stranka rada koja će biti predstavnik radnika i njihovih interesa. Građani su ubrzo prepoznali našu stranku te postali naši članovi ili simpatizeri i svojim glasom visoko pozicionirali Laburiste na hrvatskoj političkoj sceni.

Hrvatski laburisti svih ovih godina predstavljaju radnike i bore se za njihova prava. Ne samo radnike u industriji, nego se bore za bolje uvjete rada svih građana koji rade i od svog rada žive. Rječju, rad je u fokusu Laburista, bilo da se on odvija u pogonu, školi, trgovini ili bolnici.

Danas je već svima postalo jasno da je hrvatski radnik ponižen, iskorišten, da mu je ugroženo temeljno ustavno pravo na rad i slobodu rada (čl. 54 Ustava RH), odnosno pravo na pravednu zaradu kojom može sebi i svojoj obitelji osigurati dostojan život (čl. 55 Ustava RH).

Upravo nemogućnost rada i dostojne zarade, velika nezaposlenost, kršenje radničkih prava, ugovori o radu na određeno vrijeme, prekarni rad… dovode do iseljavanja Hrvata u države koje im omogućuju život dostojan čovjeka, a Laburisti su oni koji na sve ove negativne pojave ukazuju, bore se protiv njih kao vijećnici mnogobrojnih općina, gradova, radom u sindikatima, podizanjem svijesti javnosti u medijima…

Na svom političkom putu ove smo se godine kandidirali i na izborima za Europski parlament u sastavu #amsterdamska koalicije, gdje ćemo se boriti za kvalitetniji život hrvatskih građana.

Sretan rođendan Laburisti i neka ih bude još mnogo!

| Broj posjeta: 53 |

Želite li komentirati? Objava: "Deveti rođendan Hrvatskih laburista"

Imate li komentar?