"CRO Demoskop" potvrdio rast laburista – uvjerljivo treće političke snage u Hrvatskoj!

Redovito mjesečno istraživanje javnog mnijenja za lipanj – “CRO Demoskop” agencije Promocija Plus – ne donosi značajna iznenađenja u odnosu na prošli mjesec, laburisti su uvjerljivo treća politička snaga u Hrvatskoj s kontinurianim rastom.

Treća stranka u zemlji ima potporu od 8,4% (svibanj 8,1%) ispitanika u lipnju i jedina smo stranka koja bilježi bolji rezultat od onog zabilježenog u istraživanju političkih preferencija iz siječnja ove godine.

Rast pojedinačnog rejtinga Hrvatskih laburista prati i koalicijski rejting laburista koji je narastao na 7,9% (svibanj 7,2%).

Pojedinačni rejting SDP-a je u blagom padu, iznosi 30,1% (svibanj 30,3%), HDZ-a 17,1% (svibanj 16,2%), HNS 3,3% (svibanj 4%), HDSSB 3,1% (svibanj 3,1%), NL Ivana Grubišića 2,2% (svibanj 2,3%).

Kukuriku koalicija ima podršku 35,6% (svibanj 35,7%) i nije doživjela osjetniji pad, koalicija HDZ-HGS-DC zustavila je pad rejtinga i blago narasla na 17,4% (svibanj 16,6%) nakon unutarstranačkih izbora u HDZ-u. Sve ostale liste, koje su ispod izbornog praga, zabilježile su vrlo slične rezultate onima iz prošlog mjeseca (HDSSB 3,0%; HSP 2,5%; HSS-ZS-SP 2,3%; HSP dr. A.Starčević-HČSP2,1%; HSLS 2,0%; NL dr.sc. Ivan Grubišić 1,9%; HSP dr. A. Starčević-HČSP 2,1%).

I dalje je najpopularniji političar Ivo Josipović, a prvi do njega je Dragutin Lesar, koji ima čak 10% bolji netto rejting od premijera Milanovića. Lesarov netto rejting (razlika pozitivnih i negativnih stavova o pojedinom političaru) iznosi 41,4%, a Milanovićev 31,3%. Pozitivan stav o Josipoviću ima 77.9% ispitanika, drugi je Lesar s 59,7%, a treći Milanović s 57,9%.

Potsjećamo da su laburisti i po “Crobarometru” (Ipsos Puls) krajem prošlog mjeseca također ostvarili izvrstan rezultat i čvrsto držimo treću poziciju s 9,5% podrške. Idući “Crobarometar” bit će objavljen 25. lipnja. (DP)

| Broj posjeta: 1.178 |

Želite li komentirati? Objava: ""CRO Demoskop" potvrdio rast laburista – uvjerljivo treće političke snage u Hrvatskoj!"

Imate li komentar?