Čestitamo Dan neovisnosti!

Obilježavanjem Dana neovisnosti obilježavamo dan kada je okončan postupak razdruživanja Hrvatske u jugoslavenskoj federaciji temeljem volje građana Republike Hrvatske koju su iskazali na referendumu 19. svibnja 1991. godine.

Ponosni i zahvalni što imamo svoju neovisnost, sretni što se Republika Hrvatska odredila kao „suverena i samostalna država, jamčeći i osiguravajući temeljna prava čovjeka i nacionalnih manjina,zajamčenih izričito Općom deklaracijom Ujedinjenih naroda, Završnim aktom Helsinške konferencije, dokumentima KESS-a i Pariškom poveljom u sklopu europskih integracijskih tijekova“ nismo niti primijetili da naša država jamči sve, samo ne to.

Od samih početaka ogrezla u kriminalu i korupciji koji su do danas postigli neslućene razmjere, ne poštujući temeljna prava čovjeka, a pogotovo ne nacionalnih manjina, kršeći sve nabrojane konvencije, Hrvatska, naizgled suverena i samostalna, jamči jedino kršenje prava na slobodu, kršenje prava na slobodu govora i samoodređenja, kršenje prava nacionalnih manjina…

Vlast koja vara narod koji ju je na vlast doveo, nije vlast koja treba na vlasti ostati.

Ostaje nada da će pošteni i odgovorni građani ove države konačno smijeniti vlast koja je postala sama sebi svrhom i koja radi samo sebi u korist, te dovesti na čelo države predsjednika i Vladu koji će moći obnašati svoje dužnosti rukovodeći se načelom pravne države, ljudskih prava i opće doborobiti svih građana.

In spe!

U nadi je spas!

| Broj posjeta: 14 |

Želite li komentirati? Objava: "Čestitamo Dan neovisnosti!"

Imate li komentar?