Čestitamo Dan neovisnosti

Dok Premijer čestitajući Dan neovisnosti živi u iluziji da su njegovi građani ponosni na Hrvatsku, uglavnom zato jer se okružio ljudima koji mu povlađuju i koji zbog svojih interesa održavaju HDZ na vlasti, hrvatski građani su sve samo ne slobodni i ponosni. Iako su zahvalni braniteljima na svemu što su za svih nas učinili, hrvatskim je građanima jasno da su u devedesetima, osobito teškima za branitelje i one koji su bili neposredno suočeni sa ratnim događanjima, hrvatska kola ipak „krenula niza stranu“ zahvaljujući onima koji su taj isti strašni rat vidjeli kao nešto čime se mogu okoristiti na ovaj ili onaj način.

Druga Premijerova iluzija je ona u kojoj on i njegovi poslušnici smatraju da netko radi na izgradnji uspješne i uređene Hrvatske. Kad bi tomu bilo tako, Hrvatska bi, gotovo tri desetljeća nakon osnutka, već plovila punim jedrima rame uz rame mnogim europskim zemljama.

Premijerova misao da bi Hrvatska u iole bližoj budućnosti mogla biti čvrsto ukorijenjena u europske vrijednosti je iluzija najveća od svih. Hrvatska koja svakodnevno sve više skreće u desno i prešutno dopušta ponovno buđenje fašizma, Hrvatska koja štiti visoki državni kriminal i političare koji su u kriminal ogrezli, Hrvatska koja dopušta da sudski predmeti, poput onih Sanaderovih, odlaze u zastaru, Hrvatska koja sustavno znanstvene obrazovne programe mijenja vjerskima, Hrvatska je koju Europa neće. Takvu Hrvatsku ne želi niti većina njenih građana.

No, unatoč svemu, činjenica jest da danas slavimo Dan neovisnosti. Pa ma što o našoj jadnoj, opustošenoj, napuštenoj, zanemarenoj i iskorištenoj Hrvatskoj mislili, današnji dan zahtijeva čestitku:

Sretan vam Dan neovisnosti!

| Broj posjeta: 55 |

Želite li komentirati? Objava: "Čestitamo Dan neovisnosti"

Imate li komentar?