Bandićeva smjena je prioritet jer opasnost vreba iz svakog kuta

Zagreb, 23. travnja – Bilo bi apsolutno nerealno očekivati bilo kakav korak napretka i brige Milana Bandića o stvarnim potrebama Zagrepčanki i Zagrepčana koji su i danas doživjeli dva potresa slabijeg intenziteta, jedan magnitude 3.2, a drugi 2.3 prema Richteru.

Poznati obrazac potresa kojeg prate dodatna otpuštanja energije dio su zbilje, no svaka i manja vibracija predstavlja veliku opasnost za građanke i građane, posebno u samom centru grada i epicentru. Dovoljno je da samo jedna cigla padne s nesaniranih krovova, a kamoli da se još više uruši stabilnost ionako nesaniranih objekata.

„Zakon o obnovi Zagreba nije ni blizu kraja, a poduzete akcije su usporene. Milan Bandić ne shvaća ozbiljnost i stvarnu opasnost koja prijeti životima Zagrepčanki i Zagrepčana.“ – naglašava Igor Matijevac, povjerenik Laburista Hrvatske za Grad Zagreb.

Sakupljene donacije za obnovu Zagreba nakon potresa, u vrijednosti više od 16 milijuna kuna, Bandić dijeli sa sebi bliskim „poslovnim pajdašima“, a u međuvremenu HDZ prešutno podržava takvo nerazumno ponašanje po onoj staroj „ruka, ruku mije“.

„Dok god Milan Bandić upravlja Zagrebom ugroženi su životi građana kao i proračun Grada koji postaje rupa bez dna koju ćemo teško napuniti, posebno u vremenu tsunami recesije koja nam dolazi. Bandićeva smjena je nužna za opstojnost grada i očuvanje života građanki i građana. Nerealno je očekivati da će on sanirati Zagreb nakon potresa. Zagreb više ne može čekati jer opasnost vreba iz svakog kuta, a sami centar, ponos grada, postaje mjesto sablasti i užasa. Odlazak Bandića je prioritet kako bismo osigurali nužnu stabilnost Grada.“ – zaključuje Matijevac.

| Broj posjeta: 18 |

Želite li komentirati? Objava: "Bandićeva smjena je prioritet jer opasnost vreba iz svakog kuta"

Imate li komentar?