Amen

Ovo je bio radni mjesec za Predsjedništvo Stranke – održano je čak šest sjednica, a zadnja, 22. po redu, održana je jučer. Dalje više nema, osim ako se ne dogodi smak svijeta ili ako predsjednik ne odluči drugačije (a obećao je da neće).

Na svim tim sjednicama raspravljani su, uglavnom, prijedlozi kandidatura za čelne ljude lokalne i regionalne samouprave, odnosno prijedlozi ogranaka i podružnica za kandidate za načelnike, gradonačelnike i župane. Postupak još uvijek nije završen, vjerojatno će se i tijekom siječnja pojaviti novi kandidati o kojima će trebati raspraviti, s kojima će trebati razgovarati. Vremena imamo, izbori su u svibnju, ali posao i odluke ne treba odgađati. Za izbore se, naime, treba i propisno pripremiti, a to zahtijeva i truda i vremena.

Iz ogranaka i podružnica došle su 34 kandidature i sve su usvojene, nema niti jednog negativnog mišljenja Predsjedništva na prijedloge ogranaka i podružnica. To govori o dvije stvari. Prvo, da je izbor napravljan dobro, da su odabrani najbolji ljudi u pojedinim sredinama i da su se izvršni odbori ogranaka i podružnica usuglasiti i drugo, da se Predsjedništvo, u pravilu, ne miješa u ingerencije ogranaka i podružnica i eventualno samo ispravlja besmislene pogreške koje bi mogle naštetiti Stranci u cjelini (a njih ovog puta očito nije bilo). Sve u svemu, znači da radimo dobro i sigurno je (a i neka ispitivanja to pokazuju) da ćemo i proći dobro, odnosno poprilično bolje od dobrog.

Gotova je 2012. godina, godina uspješnog rada i rasta Laburista. Nećemo ju završiti domjencima, volovima, ribicama, picekima i ostalim zvijerkama. Čuvamo lovu za izbore i za pametnije stvari, u skladu s tim, a u skladu i s poslovičnom škrtošću (štedljivošću škotskog tipa) predsjednika naše stranke (u čemu mu nema ravnog).

No, da niti vrag nije tako crn kako ga crtaju, svjedoči i činjenica da se je jučerašnje Predsjedništvo sastalo u restoranu „Mali raj“ na Samoborskoj cesti i večeralo, a da je večeru iz svog vlastitog džepa podmirio gospodin predsjednik. Na večeri su pored članova Predsjedništva bili i predsjednica Nadzornog odbora Stranke Božica Čiček Mutavdžić i predsjednica Suda časti Sara Bajlo Cindrić, a predsjednica Nacionalnog vijeća Selma Katunarić i Statutarne komisije Irina Radaković nisu mogle doći, već su se pristojno ispričale. Da bi ipak stvari bile poslagane po ustaljenom i uobičajenom redu, večeru je platio predsjednik, ali smo si piće platili svatko sam. Da se zna i da se ne zaboravi.

Nakon svega toga lagano ćemo se opustiti za praznika, pa želim svima lijepe dane odmora i još bolju godinu (jer svakog dana u svakom pogledu sve više napredujemo). (Nikola Vuljanić)

| Broj posjeta: 1.504 |

Želite li komentirati? Objava: "Amen"

Imate li komentar?