61.648 pisama (video)

Svojim potpisom ostavku Vlade zatražilo je 61.648 građana i građanki. Ovo je prva ovakva akcija u Hrvatskoj i iako je bez formalno pravnog značaja, građanke i građani su ovim putem izrazili svoj stav i uputili vrlo jasnu poruku Vladi.

Napomena: razlika u brojevima je zbog toga jer nam nakon konferencije za medije još uvijek pristižu pisma poštom!

Za Hrvatske laburiste – Stranku rada ovo je jednako tome kao da se na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu okupilo više od šezdeset tisuća ljudi. Napominjemo kako smo cijelu akciju provodili javno te se nismo sakrivali iza formalnih ili neformalnih grupa. Nikoga osim građana i građanki nismo zvali u pomoć i zbog toga smatramo kako je ova akcija polučila dobar rezultat.

Zahvaljujemo se svima koji su svojim potpisom na pismo izrazili svoj stav, ali hvala i onima koji se zbog vlastite socijalne egzistencije nisu usudili potpisati. Naime, mi razumijemo strah koji je prisutan u velikom broju građana i građanki. Ni mi sami nismo ni slutili da ćemo dočekati ovakva vremena. U ovom trenutku od svih korupcija, najgora je ova politička koja ne bira sredstva kako bi zaštitila one koji drugačije ne znaju biti u službi građanki i građana.

Ovu poruku 61.648 građanina prenijeti ćemo Vladi, od koje smo pisanim putem zatražili da nam do četvrtka do 13 sati jave kada im možemo doći predati pisma.

Naime, trenutak predaje potpisanih pisama želimo iskoristiti kako bi Jadranki Kosor prenijeli dva konkretna prijedloga koja, kako smo mi uvjereni, mogu odmah omogućiti određene gospodarske promjene.

Prvi je prijedlog da se omogući prebijanje dugova od 36 milijardi kuna. Poznato je kako se stvorio začarani krug gdje privatni profitni sektor duguje državi, država duguje privatnicima, javni sektor duguje građanima i građani javnom. Smatramo kako se vrlo jednostavnim zakonskim rješenjem može omogućiti toliko potrebno prebijanje dugova.

Drugi je prijedlog da se zakonski uredu rokovi plaćanja. U Hrvatskoj ovo pitanje ni na koji način nije uređeno te su problemi uzrokovani time očito postali nepremostivi u našem gospodarstvu.

U slučaju da se Vladin ured do četvrtka ne izjasni o tome kada im možemo uručiti pisma, mi ćemo ih zapakirati i poslati im poštom.

Zahvaljujemo se brojnim predstavnicima medija koji su danas u 12 sati došli u naš središnji ured i sa velikim zanimanjem i poštovanjem popratili završetak naše akcije.

I još jednom, hvala svim građankama i građanima koji su dali svoj potpis. Vjerujte nam, u ovim vremenima 61.648 potpis je velik kao brdo. Brdo s kojeg…

Županije

Istarska

2315

Osječko-baranjska

4284

Bjelovarsko-bilogorska

1491

Međimurska

6877

Primorsko-goranska

7476

Krapinsko-zagorska

1215

Zagrebačka

2116

Sisačko-moslavačka

2062

Splitsko-dalmatinska

2417

Karlovačka

1829

Varaždinska

2786

Grad Zagreb

20704

Gradovi

Vinkovci

492

Šibenik

673

Slavonski Brod

361

Križevci

81

Koprivnica

171

Zadar

611

Stari Mikanovci

211

Pošta

115

Internet

3361

UKUPNO 61.648

| Broj posjeta: 2.238 |

4 komentara u "61.648 pisama (video)"

  1. Bit će dosta za jednog, a možda i dva !

  2. Ajmo laburisti! Nadam se da ćete biti druga ili treća stranka nakon izbora, nemoj te nas razočarati kao predhodne vlade, nego nastavite sa iskrenosću i poštenjem graditi bolju i pošteniju državu kao što radite do sada!

  3. Svaka čast!
    Žao mi je što je moj stav da ne budem član niti jedne stranke, jer bi da je suprotno, bila Vaš član. Podržavam Vas 100%, i želim Vam uspjeh na predstojećim izborima. Ja sam uz Vas.

  4. Medu 61.648 pisama, ne nalazi se i moje ali ovim putem vam izrazavam podrsku i potporu.
    samo naprijed..

Imate li komentar?