10,2%: Laburistička dionica danas vrijedi dvostruko! (video)

Hrvatski laburisti dijelili su građanima uoči parlamentarnih izbora simbolične Radničke dionice kojima su jasno poručili da će u Saboru zastupati interese građana koji žive od svoga rada i da će se odlučno zalagati za ključne društvene vrijednosti. Dosljednošću i angažmanom tijekom godinu dana laburistička dionica udvostručila je svoju vrijednost.

Posljednje ovogodišnje nacionalno istraživanje političkih preferencija CRO-Demoskop u ovoj godini također pokazuje da su Hrvatski laburisti prešli prag od 10% i rejting sada iznosi 10,2% (prošli mjesec 9,6%). Popularnost predsjednika Dragutina Lesara porasla je na 8,5% (prošli mjesec 7,7%) i Lesar se na drugom mjestu iza predsjednika Josipovića, a ispred Zorana Milanovića koji je pao na treće mjesto sa 7,4% (prošli mjesec 8,2%). SDP ima najniži rejting od parlamentarnih izbora i on trenutno iznosi 26,5% (prošli mjesec 27,4%), a HDZ se nalazi na 19,3% (prošli mjesec 19,2%). Ujedno to su jedine stranke koje prelaze izborni prag. Politička arena u Hrvatskoj se mijenja i očito je da građani očekuju promjene koje će osigurati pravedniju raspodjelu bogatstva, ali i tereta krize.

Rast povjerenja obvezuje laburiste u cijeloj Hrvatskoj. Očekivanja treba ispuniti i na idućim lokalnim izborima, a to je svakako moguće kontinuiranim radom na terenu i uvrštavanjem odgovornih i kompetentnih kandidata na stranačke liste, a osobito za načelnike, gradonačelnike i župane. Posebno je važno motivirati tzv. neodlučne birače jer njih ima preko 20%, a podaci govore da će gotovo polovica neodlučnih, ukoliko izađu na izbore, dati svoj glas laburistima. (dp)

| Broj posjeta: 919 |

2 komentara u "10,2%: Laburistička dionica danas vrijedi dvostruko! (video)"

 1. Zapažanje o jednom detalju koji uopće nije sitnica 😀 !

  Kada se pita građane [potencijalne birače] o stavu prema nekoj određenoj, po život društva važnoj temi, [b]vrlo je nizak[/b] postotak odgovora “ne znam” među našim glasačima, dakle glasačima Hrvatskih laburista!

  I ono što je važno, to nije samo sada u ovoj anketi o porezu na nekretnine, nego konstanta koju se može pratiti kroz dulji period anketiranja.

  Možda se i to može razumjeti kao jasan odgovor onima koji za nas i naše glasače govore da smo neobrazovani i neinformirani [i]”divljaci”[/i] :-?, koji će kao [i]”horda”[/i] projuriti kroz hrvatsku političku scenu i nestati.

  E, pa dragi naši politički suparnici, nećemo vam dati taj gušt!

  Romano Krauth
  Ogranak Trnje
  Podružnica Zagreb

 2. Čestitke trećoj stranki u Hrvata!

  Sada samo trebate taj postotak pretvoriti u mandate.

  Namjeravate li ići u koalicije? Rado bih volio da na europskim i parlamentarnim izborima idete sa Listom Ivana Grubišića. Mislim da imate mnogo zajedničkog.
  Lesar i Grubišić uz predsjednika Josipovića su najpopularniji političari.
  🙂

Imate li komentar?