Zajedno na riječke mjesne izbore

Predstavnici Primorsko-goranskog saveza, Liste za Rijeku, Akcije mladih i Hrvatskih laburista potpisati će u četvrtak koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za riječke mjesne odbore koji će se održati 19. listopada.

Novoformirani savez očekuje da će se četiri programski bliske gradske opozicijske stranke koncentracijom glasova u jednom bloku nametnuti kao ravnopravna alternativa SDP-ovom i HDZ-ovom bloku.

Na zadnje mjesne izbore 2010. godine PGS je izašao samostalno, a Akcija mladih i Lista za Rijeku u koaliciji te su obje opcije dobile po 11 izabranih vijećnika. Udruživanjem snaga regionalnih političkih opcija uz priključenje Laburista očekuju se značajno bolji rezultati, posebno na zapadnom dijelu grada u kojem je ambicija saveza preuzimanje većine mjesnih odbora. Pobjeda se očekuje i u nekoliko mjesnih odbora u centru s obzirom na tradicionalno dobre rezultate regionalne opcije u tom dijelu grada, a izabrane predstavnike bi trebali dobiti i u svim vijećima na istoku te se na taj način nametnuti kao nezaobilazan faktor u formiranju vlasti.

Unatoč malim ovlastima i tradicionalno slabom izlasku birača na najnižoj razini izravnih izbora, rezultati ovih mjesnih izbora se očekuju za zanimanjem zbog zauzimanja startnih pozicija pred parlamentarne nacionalne izbore 2015. ali i nezapamćene krize u vladajućem SDP-u koji je prije četiri godine preuzeo upravljanje u većini mjesnih odbora, a na ovim izborima će te rezultate braniti u koaliciji s HSU-om.

Izvor: http://www.rijekadanas.com/pgs-ri-am-i-hl-zajedno-na-rijecke-mjesne-izbore/

‘Alternativa koja može pametnije i poštenije’

Predsjednik riječkih Laburista Vedran Sabljak sporazum ocjenjuje dobrim budući da se radi o srodnim strankama koje već surađuju u Gradskom vijeću.

-U ovom sastavu očekujemo preuzimanje upravljanja u većini mjesnih odbora na zapadnom dijelu grada, dio mjesnih odbora u centru te participaciju u svim vijećima svih mjesnih odbora na istoku Rijeke.

Izvor: http://www.rijekadanas.com/alternativa-koja-moze-pametnije-i-postenije/

| Broj posjeta: 524 |

Želite li komentirati? Objava: "Zajedno na riječke mjesne izbore"

Imate li komentar?