Vuljanić: Laburisti na izbore samostalno, pa i u našoj, “nakaradnoj”, 7. izbornoj jedinici

Hrvatski laburisti na parlamentarnim izborima u svih deset izbornih jedinica izlaze samostalno, pa tako i u sedmoj u koju je uklopljena cijela Karlovačka županija. Kako je na današnjoj tiskovnoj konferenciji objavio izborni koordinator Nikola Vuljanić, početkom listopada bit će poznate kvote koliko će Karlovčana biti na listi, a 20. listopada koja su to imena.

Vuljanić tvrdi kako u Laburistima nema “predsjedničkih intervencija” kao u HDZ-u i SDP, kaže, već će ogranci glasovati za svoje ljude i onda oni po kvoti biti raspoređivani. Pritom 7. izbornu jedinicu smatra čudnom, nakaradnom, razvedenom tvorevinom nastalom tako da HDZ na izborima dobiva vlast. No, uvjeren je, ovaj se put to neće dogoditi.

– Očekujemo ulazak u vlast na način da će partneri prihvatiti naše stavove, ako ne, opet dobro, rekao je Vuljanić naglasivši da su pet temeljnih izbornih postavki društvena pravednost, poštenje, istina, rad i znanje. Laburisti su protiv prijeizbornih koalicija za koje Vuljanić smatra da su “pokvarene i bezobrazne” te uzrokuju sumnju.

Vuljanić se osvrnuo na trenutnu političku situaciju u zemlji.

Simbolični kamen temeljac br.- 1409

– Kad smo prije godinu dana tražili ukidanje valutne klauzule za kredite smijali su nam se, a guverner Sv. Rohatinski je na bezobrazan način odgovorio da nemaju što neznalice govoriti o takvim stvarima. Slično je bilo i s prijedlogom izmjena u mirovinskom sustavu a sada se to razmatra. Tako je i s ovrhama, rekao je Vuljanić. Laburisti predlažu i osnivanje nove, domaće banke u kojoj bi se građani osjećali sigurni. Da državna poduzeća, uprava u nju prebace svoje depozite odmah bi postala najjača, smatraju kao i da bi Europa na to podivljala.

– No to više ne bi bio naš problem, zaključio je Vuljanić.

Laburisti su tiskovnu završili na duhovit način predstavivši kamen temeljac broj 1409. Kako kažu, mogli bi ga dati premijerki Jadranki Kosor da ga kao i ostale ovih dana posadi i pričeka rezultate.

KAportal.hr

| Broj posjeta: 1.268 |

3 komentara u "Vuljanić: Laburisti na izbore samostalno, pa i u našoj, “nakaradnoj”, 7. izbornoj jedinici"

  1. jel se znaju statistike popuilarnosti stranaka konkretno u 7. izbornoj. ja sam iz Og i dao bi glas laburistima, al želim bit uvjeren da je siguran prelazak praga jer ne želim da moj glas propadne u misiji svrgavanja hdz-a sa vlasti

  2. Poštovani, izbori će biti jedina pravovaljana anketa i pokazatelj, ali mi vam obećajemo da GLAS ZA LABURISTE NIJE BAČEN, VEĆ JE SPAŠEN. Iako, po svim dosadašnjim anketama javnog mijenja podrška laburistima raste i po tim ćemo mjerilima zasigurno biti parlamentarna stranka, samo je pitanje koliko ćemo mandata osvojiti. Hvala na povjerenju!

  3. posadite dva jutra duvana pa pozovite drugaricu KOSOR da Vam jedno jutro dođe popušiti.

Imate li komentar?