Vlada siluje demokraciju (video)

Predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada Dragutin Lesar u emisiji Hrvatskog radija ‘Oporbeni zarez‘ kritizirao je Vladin prijedlog novoga Zakona o radu, poručujući kako je riječ o silovanju demokracije, jer je u njegovu definiranju izostao dijalog sa sindikatima. Istaknuo je kako u trenutačnim okolnostima postojeći ZOR ne treba mijenjati, te ustvrdio kako, sudeći po sadržaju ZOR-a kojeg su predlagale i prethodna i aktualna Vlada, i SDP i HDZ provode neoliberalnu politiku.

Osvrćući se na zastoj u procesu promjene Ustava, Lesar je kazao kako laburistima taj postupak više nije prioritet, a da bi se on uopće nastavio, dodaje, nužan je preduvjet da Sabor najprije od Ustavnog suda zatraži mišljenje u ustavnosti referendumskog pitanja u vezi prava nacionalnih manjina.

Lesar je zadovoljan iznimnom aktivnošću Kluba Hrvatskih laburista u Saboru, međutim, aktualni parlamentarni saziv ocjenjuje s ‘nikad gori’. Očekuje je da će već ovih dana Sabor raspravljati o prijedlogu Hrvatskih laburista da se svim državnim dužnosnicima plaće smanje za 21 posto koji već gotovo godinu dana čeka na raspravu, ali kako je Vlada već dala negativno mišljenje na taj prijedlog zakona, nema iluzija da će biti prihvaćen.

Najavio je i samostalni nastup Hrvatskih laburista na izborima za Europski parlament u svibnju.

| Broj posjeta: 670 |

1 komentar u "Vlada siluje demokraciju (video)"

  1. Od vlastitog primjera nema boljeg primjera!Uzalud pričati o reformama i formama reforme kad svaki iole pismeni čovjek zna da ako u mirovinskom fondu pristiže premalo sredstava nikakovim reformama 1: 3,1:2 a ponajmanje 1:l nemože utjecati na uvećanje penzija odnosno ozakonjeno USKLAĐENJE a ne otimanje na ime vodnog doprinosa ili centralnog grijanja gdije nam se direktno otkida od mirovine.Pa zar mi penzići ne zaslužujemo pitku vodu /2o m2/gratis temeljem vodnih koncesija i ulaganja u pročišćivać vode jednim od kapitalnih objekata u Hrvatskoj.
    Gdije je u tome moj minuli rad?

Imate li komentar?