Uvijek i svuda na prvom mjestu je čovjek!

Kanidati Hrvatskih laburista Stranke rade za Europski parlament jutros su na Franjevačkom trgu Varaždincima i Varaždinkama ponovno predstavili svoj politički program za nadolazeće europske izbore i podsjetili ih na važnost samih izbora.

Socijalna politika i ravnoteža, borba za radnike i ljudska prava te humanitarni aktivizam glavne su značajke programa kojeg žele prenijeti u Europski parlament i tako zastupati hrvatske građane.

– Borimo se za socijalnu ravnotežu koja u Hrvatskoj nedostaje i zalagati ćemo za to u EU parlamentu na isti način kao što se zalažemo i u Hrvatskoj. Uvijek i svuda na prvom mjestu mora biti čovjek, a onda sve ostalo. Došli smo u vrijeme u kojemu se bogati sve više i više bogate, a siromašni sve više siromaše. Zagovarati ćemo jednakost i pravednost, uz sve politike koje zagovaramo i u Hrvatskoj, a to je politika zaštite radnika i prije svega čovjeka – rekla je Nansi Tireli, saborska zastupnica i kandidatkinja za EU parlament Hrvatskih laburista.

Tireli je također naglasila kako smatra da su Laburisti svojom političkom aktivnošću u proteklom razdoblju zavrijedili najmanje dva mandata u EU parlamentu.

– Svjedoci smo svakakvih istraživanja i kalkulacija, ali mislim da zaslužujemo najmanje dva mandata, na temelju onoga što smo do sada odradili u Saboru kao oporbena stranka. Građani i birači morali bi to nagraditi jer je upravo ta politička aktivnost nešto što bi se trebalo nagrađivati. Istraživanja nam prognoziraju jedan mandat koji ćemo sigurno osvojiti, a drugi bi po meni isto trebao doći, ako se nagrađuje rad – kazala je Nansi Tireli.

Kandidati Laburista svjesni su činjenice da su građani vrlo malo upoznati sa važnosti EU parlamenta za Hrvatsku i njih same, ali pozivaju ih da izađu na izbore, daju svoj glas i time pridonesu boljoj budućnosti.

– Građani su u neznanju i to je nešto što je loše odrađeno u proteklih godinu dana. Malo znaju o načinu na koji glasati, a osim toga ogorčeni su i razočarani načinom na koji se vodi država i načinom na kojem se brine o čovjeku. To će se odraziti na vrlo malu izlaznost na izbore, ali pozivam sve građane koji smatraju da bi mogli pridonijeti boljitku Hrvatske neka izađu na izbore. Neka pokažu svoju volju na jedinom mjestu na kojem imaju to pravo pokazati, a to su njihova biračka mjesta – rekla je Tireli.

Varaždincima se predstavila i Monika Bogeljić, studentica sociologije sa specijalizacijom za Europske studije čiji su primarni interesi u EU parlamentu socijalna politika, politika prema mladima, s posebnim naglaskom na mlade žene.

– Građani su malo zainteresirani za ove izbore, a mi želimo građane osvijestiti da imaju moć utjecati na stanje u budućnosti i na to tko će zastupati njihove interese. U EU parlament želimo prenijeti borbu za radnike i socijalno ugrožene skupine. Isto tako, u ovih tjedan dana trebali bismo više staviti naglasak na solidarnost i pomoć, bez obzira na stranačka opredjeljenja, sada se pokazuje tko je čovjek – rekla je Monika Bogeljić.

Izvor: http://aktualno.hr/novosti/42360_Laburisti+Uvijek+i+svuda+na+1+mjestu+je+covjek.html

| Broj posjeta: 700 |

Želite li komentirati? Objava: "Uvijek i svuda na prvom mjestu je čovjek!"

Imate li komentar?