U sekularnoj državi izgleda kao da zakone piše Kaptol

ZAHVALJUJUĆI inicijativi “40 dana za život” koja se nekoliko puta godišnje okupi ispred hrvatskih bolnica i kaže da je “s Božjom pomoći” ostvarila odlične rezultate u osvješćivanju lokalnih zajednica o prekidu trudnoće, kod nas se ponovno aktualiziralo pitanje pobačaja.

Kao odgovor na inicijativu na Facebooku se nedavno formirala grupa s oprečnim svjetonazorom koja traži “zaštitu prava žena na legalan i dostupan abortus“.

Potaknut interesom javnosti, Index je poslao upite hrvatskim strankama i zamolio da ponude svoja, službena gledišta o uvijek žučnom pitanju, uključujući i stajališta o praksi u kojoj se liječnici u bolnicama pozivaju na priziv savjesti, dok pobačaje provode u privatnim ordinacijama.

Hrvatski Laburisti: U sekularnoj državi izgleda kao da zakone piše Kaptol

“Pravo je žene da odluči, žena ne smije u tom pravu biti ugrožena, ali očito nije tako. Zabrinjavajuće je da to pravo varira od države do države Europske unije i ne postoji jedinstven regulatorni okvir. Bojim se da kod nas stvari ne idu u dobrom smjeru.

Pravo na izbor majčinstva zakonom je regulirano, ali isto tako zakonom je omogućeno da ravnatelj bolnice može odlučiti da njegova bolnica neće vršiti uslugu pobačaja. I nikom ništa! U sekularnoj državi izgleda kao da zakone piše Kaptol.

Epidemija priziva savjesti ima i još jednu zastrašujuću pozadinu, a to je slučaj kada liječnik odbije izvršiti pobačaj u bolnici pa to onda učini u svojoj privatnoj ordinaciji. Ova shizofrenost nema veze s psihijatrijom već s pravosuđem i pokazuje da tu često nema nikakve savjesti nego je riječ o sramotnom lopovluku,” napisala je potpredsjednica stranke (s ovlastima predsjednika) Nansi Tireli.

Izvor: http://www.index.hr/vijesti/clanak/laburisti-u-sekularnoj-drzavi-kao-da-zakone-pise-kaptol-procitajte-i-sto-ostale-stranke-kazu-o-pobacaju/779292.aspx

Nansi Tireli

| Broj posjeta: 540 |

Želite li komentirati? Objava: "U sekularnoj državi izgleda kao da zakone piše Kaptol"

Imate li komentar?