Tražimo osnivanje povjerenstva koje će utvrditi govorili li predsjednica istinu o Lozančiću

Laburist Tomislav Končevski najavio je danas u Saboru nakon stanke koju je zatražio da će Klub zastupnika laburista tražiti osnivanje istražnog povjerenstva kako bi se utvrdila istinitost tvrdnji predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da je bivši čelnik SOA-e Dragan Lozančić bio privatni obavještajac predsjednika SDP-a Zorana Milanovića dok je bio premijer.

– Ne mogu vjerovati da predsjednica države na javnoj televiziji može izjaviti tako nešto. Nas gleda cijeli svijet. Mi sami od sebe radimo prčiju. Mislim da privatni osobni obavještajac može biti ravnatelj SOA-e, to je vrlo smiješno, netko je to morao podržati, netko to mora kontrolirati. Gledajte, ako mi nemamo kontrolne instrumente koji kontroliraju ravnatelja SOA-e, onda je to jako žalosno. Onda ja ne znam šta radi Sabor, šta radi Odbor za nacionalnu sigurnost. Mislim da je to vrlo, vrlo neozbiljno. Mislim da je vrlo neozbiljno ako ovisimo samo o jednom čovjeku – komentirao je Končevski. Drži da je sramotno da predsjednica na tako ružan način govori o bivšem čelniku SOA-e.

– Zato ćemo zatražiti osnivanje istražnog povjerenstva, zatražit ćemo od svih vas koji žele potpisati, trebamo 10 posto potpisa da se pokrene to istražno povjerenstvo pa da utvrdimo tko koga prisluškuje, tko je s kime šurovao i tko kome smeta i zašto se u ovoj državi samo govori o obavještajnim zajednicama. Ne djeluje mi sve ovo dobro, mislim narod nas gleda i on će nas kazniti, bavimo se temama bitnima za narod, a ne za vlastite pozicije. Ako ćemo se stalno baviti ustašama i partizanima, nekakvim tajnim službama, a ne poslom za koji smo plaćeni, nećemo doći nikuda – poručio je Končevski.

Izvor: Večernji list

| Broj posjeta: 405 |

Želite li komentirati? Objava: "Tražimo osnivanje povjerenstva koje će utvrditi govorili li predsjednica istinu o Lozančiću"

Imate li komentar?