Tireli: Žalosno je da Vlada nultu stopu PDV-a ukida pola godine prije ulaska u EU

U Saboru se 28. studenog raspravljalo o izmjenama Zakona o Porezu na dodanu vrijednost. Naime, ulaskom Hrvatske u EU moramo ukinuti nultu stopu PDV-a na kruh, mlijeko, lijekove, knjige, udžbenike…

„Žalosti činjenica da je Vlada odlučila ukinuti nultu stopu poreza na osnovne namirnice i lijekove već od 1. siječnja, dakle punih šest mjeseci ranije od datuma koji nas obvezuje, i građane opet opteretiti sa 5 % dodatnog poreza na dodanu vrijednost. Tako Vlada ponovno građanima jednom mjesečno uzima štrucu kruha i litru mlijeka na račun porasta poreza“, rekla nam je saborska zastupnica iz Labina Nansi Tireli.

„Glasanje po toj točki dnevnog reda planirano je za danas (30. studeni), pa će biti zanimljivo vidjeti tko u Saboru diže ruku da se građane optereti s novim porezom, kao i to da li će Vlada prihvatiti Amandman da se PDV na meso s postojećeg 25 % smanji na 5 %, kao kompenzacija“, kazala je Tireli. (N.Č.)

Izvor: http://www.istarski.hr/node/5911

| Broj posjeta: 912 |

2 komentara u "Tireli: Žalosno je da Vlada nultu stopu PDV-a ukida pola godine prije ulaska u EU"

  1. Ukidanje nulte stope samo je logičan nastavak fiskalnog opterečenja građana.”ukidanje nulte stope” bolje zvuči nego “novi porez na….”

    Od dolaska na vlast koalicije, rasprodaja Hrvatskih dobara se nastavlja.”Monetarizacija autocesta” je kriminalan čin kojim se razotkriva sva nemoć koalicije da išta konstruktivno napravi u državi osim da nastavi porezno tlaćenje građana i rasprodaju državne imovine.Nadam se da će g.Lesar ustrajati u namjeri podizanja kaznene prijave protiv premijera koji se pokazao kriminalno nesposobnim išta ućiniti.

  2. Zamuljeno i zakukuljeno!UKIDANJE NULTE STOPE POREZA!A koliko sam shvatio nema više nula poreza na proizvode.Pa reci jasno.

Imate li komentar?