Tireli za N1: Laburisti neće podržati ovaj proračun

U Novi dan u utorak se uživo iz Hrvatskog sabora uključila zastupnica Hrvatskih laburista Nansi Tireli. Rekla je da Laburisti neće podržati predloženi proračun.

“Svaka parlamentarna stranka ima veliku odgovornost pokazati svoje stavove i principe, i sve svoje politike upravo na ovako jednom dokumentu. Ono što zamjeramo proračunu su dvije stvari. Ovo je je proračun koji je socijalno, radno i ljudski neosjetljiv, i drugo je što su najavljivali velike promjene i reforme, međutim – tu ih nema”, rekla je u razgovoru s reporterom Elvirom Mešanovićem.

“Planiran je na izvršenju proračuna od prošle godine, Vlada je pokazala da nema namjeru ono što su obećavali pretočiti u nešto živo”, kaže Tireli.

“Glavna socijalna neosjetljivost je na subvencijama, pomoći građanima i kućanstvima, gotovo milijardu i pol manje kuna, i sad se postavlja pitanje kako će se njima to namiriti. Činjenica je da lokalna samouprava nema novac za njih jer je proračune već donijela. Postoji opasnost da ova godina bude pogubna za sve te kategorije građana i gurnut ćemo ih u još veće siromaštvo”, rekla je.

“Ukoliko vlada u ovom trenutku nema viziju, dolazimo do spoznaje da jedino pod pritiskom javnosti možemo utjecati na nju, što nije dobro.”

O Milijanu Brkiću

“Nedavno smo vidjeli da je struka bila jako protiv jednog ministra, a onda smo dobivali po nosu da struka ne može odlučivati o tome. Nekoliko dana nakon toga vidimo da sama Vlada dozvoljava da joj udruge predlažu ministra, što je neozbiljno. Evo jučer je mene jedan građanin nazvao i predložio se za ministra branitelja, to govori jako puno o tome na koji način se biraju ministri u resoru branitelja”, odgovorila je na pitanje o Brkiću koji se u nedjelju povukao iz utrke za ministra branitelja.

“Mislim da je to više zbog sukoba unutar koalicije, ove salonske politike premijeru su sigurno veliki teret, i pokazuje nestabilnost Vlade.”

“Vlada će na kraju odlučiti koga će postaviti i mi ćemo svi glasati po savjesti”, zaključila je Tireli.

Izvor: http://hr.n1info.com/a110687/Vijesti/Tireli-za-N1-Laburisti-nece-podrzati-ovaj-proracun.html

| Broj posjeta: 323 |

Želite li komentirati? Objava: "Tireli za N1: Laburisti neće podržati ovaj proračun"

Imate li komentar?