Tireli: Umjesto da nam "stručnjaci" upale svijetlo, kako su najavljivali, bez imalo grižnje savjesti ugasili su svijeću

Gošća Dnevnika N1 bila je Nansi Tireli, saborska zastupnica Hrvatskih laburista

Kako se vama čini ova ideja uvođenja vojnog roka?

Mislim da to nije dobra ideja. Prva stvar koja me iznenađuje je što je taj prijedlog došao od Ines Strenje Linić, nekoga tko je zagovarao reforme i sada kada se donosi proračun i kada se borimo za svaku kunu ona priča o vojnom roku. Ne ide na tragu smanjenja javnog duga. Mislim da to Hrvatska nije u stanju podmiriti. Mislim da nam to sada ne treba. Iznenađuje me što Strenja Linić predlaže dobrovoljni rok kojeg imamo od 2002. godine.

Zastupnik HSP AS Pero Ćorić ističe pitanje izbjeglice i nesigurnu političku situaciju u Srbiji.

To je otvaranje opasnog terena. Priča o nesigurnosti u Srbiji. Kontradiktorni su i u samoj Domoljubnoj koaliciji. Ministar Kovač naglašava da mu je prioritet stvaranje dobrih odnosa sa susjedima. Nisu svi na istoj frekvenciji i to je najopasnije što se može dogoditi u ovom trenutku. Imali smo priču o lustraciji, pa vojni rok, pa registar izdajnika. To nas sve odvlači od pravih ekonomskih pitanja.

Ukoliko do sutra premijer ne supotpiše otkaz šefu SOA-e Lozančić bi se mogao pojaviti pred saborskim odborom. Što bismo mogli čuti od njega?

Od ove vlade možemo očekivati sve. Lako je moguće jer dva dana pričamo o Brkiću i lako je moguće da se to dogodi. Čekamo i premijera o odluči za Lozančića i sutra je taj dan kad bi se mogla donijeti ta odluka.

Lozančić mora saborskom odboru podnijeti izviješće o radu SOA-e. Stoji da je Odbor bio protiv toga da se Lozančića pozove. Članovi Odbora jesu samo ljudi i pitanje je koliko koga interesira priča Lozančića jer je još nismo čuli i u redu je da je nismo čuli.

Izvor: http://hr.n1info.com/a106301/Vijesti/Tireli-Premijer-bi-sutra-mogao-odluciti-o-Lozancicu.html

| Broj posjeta: 205 |

Želite li komentirati? Objava: "Tireli: Umjesto da nam "stručnjaci" upale svijetlo, kako su najavljivali, bez imalo grižnje savjesti ugasili su svijeću"

Imate li komentar?