Tireli: Udruge nisu tu da vode socijalnu politiku, nego Opačić

Gladna djeca moraju biti obveza države, a ne nevladinih udruga, poručila je Nansi Tireli (Laburisti) koja je resornu ministricu Milanku Opačić pozvala da preuzme odgovornost za rješavanje ovog problema. Reakcija je to čelnice Laburista na poziv resornog ministarstva udrugama da prijave projekte usmjerene na osiguranje prehrane u školama djeci iz socijalno ugroženih obitelji.

– Udruge su tu samo da popunjavaju rupe u sustavu koji ne valja, a ne da vode socijalnu politiku – izjavila je Tireli koja se pita ima li Hrvatska dovoljno jaku mrežu udruga da može biti sigurna da će svako gladno dijete biti nahranjeno.

– Pitanje je tko će udrugama davati podatke koje je dijete gladno. Hoće li to davati centri za socijalnu skrb ili će ih udruge morati same tražiti? Ako će to činiti centri, čemu poziv udrugama i zašto im davati 24 milijuna kuna ako to može napraviti sam centar – upitala je Tireli.

Ministarstvo socijalne politike uputilo je poziv za prijavu projekata usmjerenih borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti, a projekti su usmjereni osiguranju prehrane tijekom boravka u osnovnoj školi djeci iz socijalno ugroženih obitelji, pomoći socijalno ugroženim obiteljima i integraciji u život zajednice socijalno osjetljivih skupina. Ukupna planirana sredstva su 24 milijuna kuna. Prijave za prehranu djece mogu se podnositi do 13. travnja, a za pomoć obiteljima i integraciju socijalno osjetljivih skupina do 27. travnja 2015. godine.

Izvor: http://www.24sata.hr/politika/tireli-udruge-nisu-tu-da-vode-socijalnu-politiku-nego-opacic-411029

| Broj posjeta: 420 |

Želite li komentirati? Objava: "Tireli: Udruge nisu tu da vode socijalnu politiku, nego Opačić"

Imate li komentar?