Sabor: zakon o uskrati božićnica i regresa ipak neće na izvanrednu sjednicu

ZAGREB, 17. prosinca 2013. (Hina) – Zakonski prijedlog po kojem se zaposlenicima u javnim službama uskraćuje isplata regresa i božićnica za 2014. godinu neće se naći na izvanrednoj saborskoj sjednici koja počinje sutra, jasno je nakon popodnevne sjednice saborskog Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo.

Prijedlog se povlači, u koordinaciji s predsjednikom Kluba SDP-a dogovoreno je da se skine s dnevnog reda, kratko je rekao predsjednik Odbora Silvano Hrelja.

Članovi Odbora, sedmero nazočnih od ukupno 13 koliko ih Odbor broji, nisu dodatno propitivali taj potez.

Hrelja je nakon sjednice potvrdio da je Vlada formalni predlagatelj zakona, ali da je skupina zastupnika vladajuće koalicije prvo predložila, pa onda povukla zahtjev da se o spomenutom zakonu raspravlja na izvanrednoj sjednici.

Njihov je stav da se prava koja su u tom zakonu mogu urediti kolektivnim pregovaranjem, odnosno uredbom, neslužbeno je tumačenje.

Prijedlog zakona o uskrati isplate pojednih materijalnih prava zaposlenima u javnim službama predviđa da im se, zbog promijenjene gospodarske situacije, za 2014. uskraćuje isplata božićnica i regresa.

Uštede s tog naslova procjenjene su na 350 milijuna kuna.

Zakon je trebao stupiti na snagu 1. siječnja 2014. godine.

(Hina)

| Broj posjeta: 397 |

Želite li komentirati? Objava: "Sabor: zakon o uskrati božićnica i regresa ipak neće na izvanrednu sjednicu"

Imate li komentar?