S Kukuriku koalicijom sad nećemo jer su arogantni! (video)

‘Ne planiramo u Remetinec, tako da s HDZ-om ne idemo nikad, pa ni onda. Što se tiče Kukuriku koalicije, nema govora ni o kakvoj koaliciji dok su arogantni kao što su bili do sada’, rekao je u videointervjuu za Danas.hr predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar.

Lesar je skromno prokomentirao sve bolje rezultate predizbornih anketa. Prema onim posljednjima, Hrvatski laburisti su trenutno treća najjača stranka u državi.

“Mi ankete promatramo u kontekstu trenda rasta, a postoci su nešto sasvim dugo. Ipak, vjerujemo u dobar rezultat, a ljudi su očito prepoznali naša nastojanja i borbu za pravednost u Saboru, kao i u medijskom prostoru”, rekao je Lesar.

Ono što izdvaja kao osnovnu razliku između njih i ostalih stranaka je sustavna borba za prava radnika.

‘Predstavnici smo svih onih koji žive od svog rada’

“Politički smo predstavnici onih koji žive od svog rada. Sve su druge stranke pobjegle od tog problema. Borimo se za dobre kolektivne ugovore i prava radnika, i to su strateške točke po kojima se posebno razlikujemo od drugih”, tvrdi Lesar.

Predsjednik Hrvatskih laburista još je jednom odlučno odbacio bilo kakvu mogućnost koaliranja s HDZ-om.

“Tehnički to nije moguće jer mi nemamo ogranak u Remetincu, a niti ne planiramo ga imati. To ne dolazi u obzir nikad, pa niti onda”, odlučan je Lesar.

Iako pomalo ogorčen, Lesar je ipak nešto fleksibilniji kada je u pitanju suradnja s Kukuriku koalicijom.

‘Nema razgovora s Kukuriku koalicijom dok su ovako arogantni’

“U nekoliko su navrata izjavili kako oni sami osvajaju dovoljno mandata da formiraju vlast te kako će radije surađivati s manjinskim zastupnicima. Dakle, ne vidimo potrebu za razgovorom o koaliciji dok su arogantni kao što su bili do sada”, rekao je Lesar.

No, dodao je da u slučaju da Kukuriku koalicija ublaži svoj stav, mogućnost koalicije postoji jedino ako se omogući ostvarivanje deset strateških točaka programa Hrvatskih laburista.

Što nam je još rekao Dragutin Lesar, pogledajte u videointervjuu.

| Broj posjeta: 1.128 |

Želite li komentirati? Objava: "S Kukuriku koalicijom sad nećemo jer su arogantni! (video)"

Imate li komentar?