Politika na Poligrafu Hrvatskoga radija

U današnjoj emisiji Hrvatskog radija Poligraf koju je uredila i vodila Milena Jukić Ugrin gostovali su političari Dragutin Lesar, Darinko Kosor, sindikalac Ozren Matijašević i politički psiholog Dr. Ivan Rimac. Tema emisije je bila treća politička opcija u kojoj su postavljena pitanja treba li Hrvatskoj treća politička opcija kako bi zemlja izašla iz recesije, tko je i zašto u posljednjih dvadeset godina potopio Hrvatsku te na koji način Hrvatsku možemo vratiti u normalno stanje.


Preslušajte emisiju

Kao zanimljivost u emisji ističemo nastupe Ozrena Matijaševića koji je vrlo jasno istaknuo da se sindikati neće kandidirati na slijedećim izborima iz razloga što u ovom trenutku postoje političke opcije koje zastupaju radnike i kojima se isplati dati svoj glas, napominjujući kako te opcije vode ljudi koji se politikom nisu okoristili niti se zaprljali. Također, dr. Rimac je istaknuo kako u Hrvatskoj još uvijek ima dovoljno znanja za puno racionalniju i bolju državu u kojoj će biti puno manje emocionalnih troškova za građane.

Dragutin Lesar je na optužbe koje je u prilogu u emisiji iznio Arsen Bauk iz SDP-a kako je glas za laburiste bačen glas odgovorio kako nije bačen već spašen, pojašnjavajući kako su upravo glasovi radnika za SDP na svim prošlim izborima zapravo bili bačeni, čemu u prilog ide činjenica kako su radnička prava za vrijeme SDP-ove vlasti bila dodatno smanjena.

Na istu primjedbu dr. Rimac odgovara kako one političke opcije koje doista žele napraviti značajan rezultat trebaju uložiti puno truda, vremena i novaca kako bi njihove ideje, koje bi trebale biti jezgrovite i jasne, dođu do potencijalnih birača.

Dr. Rimac napominje kako je praksa pokazala kako su nove političke opcije pozitivno prihvaćene kod birača, dok se dvije najjače opcije (HDZ i SDP) najčešće u kampanjama prepucavaju o nebitnim pitanjima, svodeći kampanju na općeniti cirkus. Građanima, koji su sve zahtjevniji nedostaju suštinske rasprave o problemima u državi, i sve manje prihvaćaju odabir sada za jedne, a onda za druge. Stoga treća politička opcija ima prostora, a građani će već znati kome i zašto dati svoj glas.

| Broj posjeta: 922 |

Želite li komentirati? Objava: "Politika na Poligrafu Hrvatskoga radija"

Imate li komentar?