Pao Lesarov prijedlog: Saborski zastupnici glasovali protiv rezanja svojih plaća

Većina zastupnika ovaj je Lesarov prijedlog prije ocijenila čistom demagogijom, a to su pokazali i danas na glasovanju ne podržavajući takav prijedlog zakona

Prijedlog izmjena Zakona o obvezama i pravima državnih dužnosnika kojima su Hrvatski laburisti tražili da se državnim dužnosnicima plaće smanje za 21 posto nije danas prošao u Hrvatskom saboru. Prijedlog su Laburisti u saborsku proceduru uputili još u travnju prošle godine, no tek je sada raspravljen.

Tada je šef Laburista Dragutin Lesar rekao da je očekivao da će Vlada pokazati veću solidarnost s onima koji imaju niže plaće, pa su izračunali da bi tim smanjenjem najniža dužnosnička plaća pala na 14.057 kuna bruto, ne računajući u to i ostala materijalna prava koja im jamči zakon, poput naknade za odvojeni život, troškova za službena putovanja i prehrane. S obzirom na to da se zbog krize i mjera koje Vlada poduzima mnogima režu plaće, ovakav zahtjev se često čuje, pa tako i danas na prosvjedu zaposlenih u osnovnim školama koji su rekli da su svjesni da su rezovi nužni, no neka Vlada pokaže primjer i krene od sebe.

Većina zastupnika ovaj je Lesarov prijedlog prije ocijenila čistom demagogijom, a to su pokazali i danas na glasovanju ne podržavajući takav prijedlog zakona. Čak 84 zastupnika bila su protiv ovog zakona, sedam ih je bilo za, a 24 su bila suzdržana. Zastupnici nisu podržali ni prijedlog nezavisne Jadranke Kosor da se novac koji je stranka dobivala za zastupnika, u slučaju da on napusti stranku ili je iz nje izbačen, vrati u državni proračun.

Izvor: Pixsell PIXSELL , Autor:Patrik Macek

Izvor: http://www.vecernji.hr/hrvatska/zastupnici-glasali-protiv-rezanja-svojih-placa-919841

| Broj posjeta: 683 |

Želite li komentirati? Objava: "Pao Lesarov prijedlog: Saborski zastupnici glasovali protiv rezanja svojih plaća"

Imate li komentar?