Neka 'šerifi' prvo uđu u domove poslodavaca koji ne isplaćuju plaće

Hrvatski laburisti – Stranka rada organizirali su danas u Osijeku predizborno druženje za lV. izbornu jedinicu s građanima na nekoliko lokacija, između ostalih na osječkoj Glavnoj tržnici te kod njihova stalnog ‘štanda’ ispred osječke konkatedrale, s porukama da svi u Hrvatskoj imaju pravo na dostojanstvo života i rada.

Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar istaknuo je na konferenciji za novinare ispred ‘štanda’ kako je točno da se u Slavoniji i Baranji, Osječko-baranjskoj županiji teško živi,’ ali ništa teže ni drukčije nego što žive ‘svi tzv. obični ljudi’ u svim dijelovima Hrvatske’.

Na ovom prostoru gdje je oduvijek poljoprivreda i prerađivačka industrija bila izvor prihoda za život, danas je najveći problem ‘prekomjerni uvoz svih prehrambenih proizvoda uključujuči i meso i mesne prerađevine što uništava tradicionalnu proizvodnju u žitnici regije koja je nekada hranila cijelu Hrvatsku’. To sve treba promijeniti, a država mora stvoriti uvjete da se to dogodi, kazao je Lesar, dodavši kako je u drugim dijelovima Hrvatske uništeno ‘ono što je za pojedina područja bilo izvor proizvodnje, rada i života građana’.

Zamjeramo, kazao je Lesar ‘što danas radnici nikome ne trebaju, što ih se svi odriču, ponašaju se prema njima kao robovi, ne isplaćuju im plaće i plaše ih’. ‘Mi želimo ukazati da upravo radnici i svi ostali u Hrvatskoj trebaju i moraju živjeti od rezultata svoga rada’, poručio je, i inzistiramo da ‘neisplata plaća mora biti kazneno djelo’.

Posebno kritički se osvrnuo na najavu da će, kako je rekao, ‘država uvesti tzv ‘šerife’ koji će imati pravo upadati ljudima u kući i provoditi ovrhe’, istaknuvši ‘pa neka prvo ti ‘šerifi’ uđu u kuće poslodavaca koji ne isplaćuju plaće radnicima i provedu svoj ovrhoviteljski ‘posao’. Bitno je naglasiti da Hrvatska prije ulaska u Europsku uniju ‘mora preispitati pristupne ugovore i pošteno reći što je sve izdogovarano, a zatim svaku, ama baš svaku kunu ili novce iz EU fondova uložiti u razvoj gospodarstva, proizvodnju koja nas jedino može spasiti’, rekao je Lesar.

Predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada izrazio je uvjerenje da će na predstojećim parlamentarnim izborima osvojiti deset mandata. Druženja s građanima organiziramo uvijek s istom porukom ‘da imaju pravo na rad i dostojanstven život’, a s njima se družimo ‘uz masni kruh i kuhano vino’. Nije vrijeme za skupe kampanje i bacanje novca ‘i prašine ljudima o oči koji kada dođu kući s nekog skupa možda nemaju svojoj djeci dati ni jesti, a kamoli prirediti svečani obiteljski nedjeljni ručak’, kazao je Lesar. (Hina)

Izvor: http://odluka2011.dnevnik.hr/clanak/vijesti/lesar-neka-serifi-prvo-udzu-u-domove-poslodavaca-koji-ne-isplacuju-place.html

| Broj posjeta: 920 |

1 komentar u "Neka 'šerifi' prvo uđu u domove poslodavaca koji ne isplaćuju plaće"

  1. Na predizbornom skupu u Osijeku, u nedjeljno prijepodne pred osječkom konkatedralom, skupilo se nekoliko desetaka članova stranke, te slučajni prolaznici, od kojih je dobar dio prišao g. Lesaru, želeći ga upoznati, čuti mišljenje, postaviti mu konkretno pitanje i slično.
    Za stranku, koja je po svim anketama treća, premalo ljudi, pa se pitam: tko je za to odgovoran? Slaba organizacija osječke podružnice, nedostatak političke volje birača, loš timing!?!

Imate li komentar?