Lukšić: Želimo da ova država postane ono što su nam 90-te obećavali!

Stranka koja zbog trenutne situacije u Hrvatskoj sebe ne smatra trećim izborom, kako se zna reći, već prvim izborom, Hrvatski laburisti – Stranka rada održala je konferenciju za novinare na kojoj su predstavili novo vodstvo svog Ogranka Osijek.

Novo vodstvo Ogranka Osijek izabrano je krajem kolovoza i čine ga magistar ekonomskih znanosti Tomislav Banović kao predsjednik Ogranka, Vladimir Cindrić kao tajnik, dok su u izvršnom odboru Zlatko Bećerević, Gabrijel Furda, Darko Keleković, Milan Stojić, Svetlana Vukosavljević, Andreja Vunić i Žarko Uglješić.

Konferenciju za novinare je otvorio Željko Lukšić, predsjednik Podružnice Osječko-baranjske županije, koji se osvrnuo na nečinjenično prikazivanje brojnosti članstva Hrvatskih laburista u medijima.

U nekoliko navrata su mediji pisali o smanjenu članstva Hrvatskih laburista, što je notorna izmišljotina koju ćemo danas demantirati sa brojevima. Članstvo raste strahovito brzo. To nisu postoci 10-20 % to su postoci od preko 50 %, rekao je Lukšić.

Tome u prilog iznijete su brojke po kojima je 1. siječnja ove godine stranka na razini države brojala 2130 članova, dok je do 30. kolovoza ta brojka narasla na 3846 članova. Slična priča je i u gradu Osijeku, gdje su Hrvatski laburisti početkom godine brojali 63 člana, a do 5. rujna ta brojka je narasla na 141 člana.

Mi svi smo do sada bili politički neafirmirani i neaktivni i u stranku smo ušli radi promjena. Definitivno su u našoj državi nužne promijene ukoliko želimo da ova država postane ono što su nam ’90. obećavali. Umjesto države kojom vladaju lopovi, profiteri i kriminalci ovom državom bi trebali vladati oni koji rade, istaknuo je Lukšić dodavši kako je njihovo geslo: „Nezakonito stečeno treba oduzeti i one koji su to „zaradili“ poslati u Remetinac. Jedan veliki dio jedne od najjačih stranaka, HDZ-a polako ali sigurno trasira si put tamo.“

Novoizabrani predsjednik osječkog ogranka Tomislav Banović naveo je područja djelovanja, a naglašen je i cilj, odnosno organiziranje posebnih stručnih radionica na kojima bi ljudi sa iskustvom iznijeli svoja stajališta vezana za rješavanje problema koji muče hrvatske građane.

Područje djelovanja nas ovdje u Osijeku bit će obrazovanje i znanost, tržište rada, pravosuđe i zakonodavstvo, zaštita okoliša, poljoprivreda, energetika, gospodarstvo, porezni sustav i zdravstvo, upravljanje javnim poduzećima i prometna politika. Od svih navedenih područja djelovanja mi smo svjesni da postoje ona na državnoj i ona na lokalnoj razini. Ono što je na lokalnoj držim da možemo imati veliki utjecaj i namjera nam je da dobar dio stvari koje su danas aktualne promijenimo.

Glavni zadatak osječkog ogranka Hrvatskih laburista je pak u ovom trenutku je animiranje sadašnjih članova, te aktiviranje simpatizera.

Hrvatski laburisti u Osječko-baranjskoj županiji trenutno broje 260 članova u pet ogranaka, a cilj im je privući sve one koji „misle svojom glavom“ i koji dijele njihovo stajalište kako je potrebna promjena stanja u državi i to brzo.

Ističu također kako nema članarine, te da će stranka u izbornu kampanju sa daleko manjim financijskim sredstvima od nekih drugih stranaka, ali da će među glasačima biti prepoznati po svom radu i zalaganju.

Izvor: http://www.osijeknet.com/1056_Luk%C5%A1i%C4%87:-%C5%BDelimo-da-ova-dr%C5%BEava-postane-ono-%C5%A1to-su-nam-90-te-obe%C4%87avali!.htm

| Broj posjeta: 991 |

Želite li komentirati? Objava: "Lukšić: Želimo da ova država postane ono što su nam 90-te obećavali!"

Imate li komentar?