Lesar: Upitan moral premijerke Kosor

RIJEKA Stručnjaci za saborski poslovnik tvrde da nema mogućnosti da potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks povuče opomene koje je izricao SDP-ovom zastupniku Željku Jovanoviću kada je u dva navrata u parlamentu ovaj ustvrdio da je HDZ zločinačka organizacija. Dragutin Lesar, šef Hrvatskih laburista, kaže da poslovničke mogućnosti za ukidanje opomene nema.

Jasno da je Jovanović sada izrekao politički apel za svoju rehabilitaciju od Šeksovih napada, a suština je u tome da je Jadranka Kosor i mogla i morala pokrenuti internu reviziju u HDZ-u čim je shvatila da je njezina kampanja koštala daleko više od prijavljenih šest i pol milijuna kuna. Ona međutim »zna da ništa ne zna«, i zato je, ako ne krivično, svakako politički i moralno odgovorna, do te mjere da je pitanje ima li više moralnoga kredibiliteta da uopće izađe pred birače na izbore. Bolje bi joj bilo da naciji uputi javnu ispriku za sve, kaže Lesar. Toj bi ženi, smatra čelnik Laburista, netko trebao objasniti da postoji razlika između kaznene i političke odgovornosti: ako i nije osobno uzimala crni novac, njome joj je plaćena kampanja, i nije ništa poduzela ni kroz dvije godine medijskih napisa, a sada već i dijelova optužnica što se pojavljuju u medijima.
– Činjenica da postoji osnovana sumnja da je stranka financirana iz crnih fondova, sigurno opravdava političku tvrdnju da je HDZ organizacija koja se bavila kriminalnim radnjama. A pritom je najveći apsurd i nevjerojatna činjenica da ministar policije Tomislav Karamarko ulazi u članstvo organizacije koja je pod sumnjom da se bavi kriminalom, kaže Lesar.
Upravo tako rezoniraju i u oporbenom SDP-u.
– Sve priče Jadranke Kosor zvuče krajnje licemjerno kad je, temeljem iskaza blagajnice Branke Pavošević, krivotvorila završni račun svoje predsjedničke kampanje. Stoga pozivam novog člana HDZ-a Tomislava Karamarka da pod hitno preispita kaznenu odgovornost Jadranke Kosor u podnošenju završnog računa njene kampanje, kaže Jovanović.
SDP poručuje da je ulazak ministra policije u HDZ u ovom trenutku, kad su u tijeku istrage protiv vrha HDZ-a i stranke kao pravne osobe, »nevjerojatna politizacija represivnog aparata«.
– To dokazuje i da je Karamarko pravi HDZ-ovac jer je svo vrijeme lagao da je za profesionalizaciju i depolitizaciju policije, izjavio je u ime SDP-a zastupnik Željko Jovanović.

Izvor: Novi list

| Broj posjeta: 1.252 |

Želite li komentirati? Objava: "Lesar: Upitan moral premijerke Kosor"

Imate li komentar?